Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


KAYSERİ 4. KİTAP FUARI ve ENSAR RUHLU MUHACİR

Yazarımız Ahmet Taş, sürmekte olan Kayseri 4. Kitap Fuarı çerçevesinde, yapılan kültürel etkinlikler ile fuara katılan yazar ve düşünce insanlarının ziyaretlerine yönelik düşüncelerini okuyucularla paylaşıyor.


Kayseri 4.Kitap Fuarı birkaç aylık ertelemenin ardından 3 Aralık Cuma günü kapılarını açarak ziyaretçileri ile buluştu.

12 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda yüzlerce yayınevi, yüzlerce yazar, sanatçı ve on binlerce kitap, Kayseri ve civar illerden gelen ziyaretçileri ile buluşuyor.

Gösteri salonunda kıymetli sanatçıların programları, konferans salonunda birbirinden kıymetli şair, yazar ve gönül adamının ziyaretçilerle buluşması, stantlarda kitapseverlerle sohbetleri, kitaplarını onlar için imzalamaları fuara ayrı bir zenginlik ve heyecan katıyor.

Fuarın 5. gününden sonra girişte yöresel ürünler fuarının açılıp ziyaretçilerin hizmetine sunulması da ayrı ve güzel bir hizmet olarak ortaya çıkmış bulunuyor.

Fuar sebebiyle Yüzleşme Yayınları'ndan çıkan Ensar Ruhlu Muhacir kitabı ve kitapta hayatı anlatılan Prof. Dr. Nihat Bengisu, fuarı ziyaret edenler ve onu yakından tanıyanlar açısından ayrı bir kazanım oldu.

Fuarda kitaplarını imzalamak, ziyarete katılanlarla buluşmak, Kayseri'de dostları ve sivil toplum kuruluşları ile buluşma amacı ile şehrimize gelen Prof. Dr. Nihat Bengisu, 4.Kitap Fuarına ve Kayseri sosyal hayatına ayrı bir renk kattı.

3 Aralık Cuma günü Kayseri'ye gelen Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Mazlumder Kayseri Şubesi’nin kurucularından olan Bengisu, Kayseri ile hasret giderdi.

Cuma günü dost, ahbap ve taziye ziyaretlerine zaman ayıran Bengisu Hoca, 4 Aralık Cumartesi günü davetli olarak Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Erciyes Kadın Platformunun aylık istişare toplantısına katıldı. Kayseri küçük millet meclisi (kMM) toplantısına da katılarak bir konuşma yaptı. Kızılay Kayseri Şubesini ziyaret ederek yeni yönetimini tebrik etti.

Cumartesi akşam yemeğinde dostlarıyla birlikte olan Bengisu Hoca, ilerleyen saatlerde İlahiyatçı Hamit Bayırbaş’ın evinde dostları ile muhabbet edip eskileri yad etti.

5 Aralık Pazar gününü boş geçirmeyen Nihat Hoca, erken vakitte Ribat Eğitim Vakfında dostları ile kahvaltıda buluşup hasret giderdi. Nihat Hoca öğle saatlerinde Miraç Kültür Merkezini ziyaret ederek sevenleriyle buluştu.

5 Aralık Pazar günü Kayseri 4.  Kitap Fuarını ziyaret eden Bengisu Hoca buradaki programlarında sevenleri, dostları ve okurları ile buluştu. Fuar konferans salonunda gazeteci Rifat Yörük'ün sunumu ile coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Hayatından kareleri, sivil toplum hayatı ve insanlık için yaptığı hizmetleri dinleyicileriyle paylaşan Bengisu, merakla sorulan soruları da cevaplandırdı.

Konferanstan sonra Yüzleşme Yayınları standını ziyaret eden Bengisu Hoca, burada editörlüğünü Rifat Yörük'ün yaptığı, kendi hayat hikayesini anlatan 600 sayfadan oluşan Ensar Ruhlu Muhacir kitabını okurları için imzaladı, onlarla muhabbet etti, sorularını cevaplandırdı.

Aslen Batı Trakya Gümülcine doğumlu olan, Konya Maarif Koleji'nde öğretim hayatına başlayan, Kayseri'de 21 yıl doktor ve sivil toplum temsilcisi olarak hizmet veren, 2000'li yıllarda İstanbul'a yerleşerek topluma ve insanlığa hizmete devam eden Bengisu Hocama Kayseri ziyareti için çok teşekkür ediyorum.

Bizim için kıymetli bir değerimiz olan Nihat Hoca'nın Kayseri'ye gelişine vesile olan 4.Kitap Fuarını düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediyemizi, başkan Mehmet Saçmacı’nın şahsında Sun Fuarcılığı, kitapları ve onu bizlerle buluşturan Haldun Şeker’in şahsında Yüzleşme Yayınları’nı tebrik ediyorum. Ayrıca Nihat Hocaya editörlük yapan gazeteci Rifat Yörük kardeşime de hassaten teşekkür ediyorum.

Nihat Hocama bereketli sağlıklı ömürler diliyor, Gönüllü Kuruluşlar adına teşekkür ediyor selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Not: 11 Aralık Cumartesi günü saat 17.00 – 19.00 arasında Kitap Fuarında Yüzleşme Yayınları standında araştırmacı yazar Mehmet Hüsrevoğlu ile birlikte kitaplarımı imzalayacağım. Bekliyoruz.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR