Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


KASIMİ KATİL YA AMERİKA

Yazarımız F. YILMAZ ALTUNÖZ'ÜN 'YENİ' YAZISI...


İletişim çağının ışık hızına ulaşması, sağlıklı düşünmeyi ve doğru bilgiye ulaşmayı beraberinde getirmiş midir? Hayır! Sanmam. Özgür düşünceyi ve özgürlüğü öne çıkarmış mıdır? Hayır! Sanmam.

Bu önermelerime itiraz sesi duyar gibi oluyorum; medyanın tavan yaptığı ve sosyal medyanın yeryüzünün en ücra köşesine ulaştığı bir zaman diliminde; sağlıklı düşünce ve özgürlüklerden nasıl uzak kalınır ki gibi…

İletişimin direksiyonunda emperyalist/katil güçler oturmaktadır. Korkunç bir algı operasyonu ile yolcularını yönetmektedirler. Bilgi ve iletişimi üretenler onu istedikleri çerçevede dünya kamuoyuna satmaktalar. Birkaç örnek verelim; hani Saddam’ın elinde nükleer silahlar vardı ve teröre destek veriyordu! İkiz kuleleri vuranların ana üssü Afganistan’dı! DAEŞ adında canavar bir örgüt ABD için tehdit oluşturuyordu! Tüm bunların kocaman bir yalan olduğu kendi istihbarat örgütleri tarafından daha sonra dillendirildi. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere; katil sürülerine emir komuta eden liderler tarafından; aldatılmışız diyerek üzeri örtüldü.

Evet! İletişimin korkunç bir boyutu vardır. Yanlış ve yalanı doğru diye sat. Korkut ve yönet. Ölümü göster hastalığa razı et. Egemen güçlerin kontrolündeki; Tv. Ve internet haber kanalları; Burası Haber Merkezi diye başlayan yerlerin, haber merkezi değil; Psikolojik Harp Merkezi olduğu bilinmelidir.

Kasımi kimdir? Egemen güçlerin yansıttığı kadarıyla “katil” birisidir. Suriye’de binlerce insanın kanına girmiştir. Doğrudur. Egemenlerin bilgi kaynaklarından değil; sahada var olan STK’lardan edindiğimiz bilgi çerçevesinde; evet! Kasımi bir katildir. Peki, ya Amerika! O Kimdir? Katil değil midir? Öncelikle İslam dünyasında, sonra dünyanın birçok ülkesinde; katil sürülerini komuta eden; tecavüz, talan, katliam ve sürgünlerin baş mimarı Amerika değil midir? PKK, YPG ve DAEŞ gibi örgütlerin kurucusu ve finansman kaynağı Amerika değil midir?

Son olay Kasımi’yi değerlendirecek olursak; iletişim bombardımanına maruz kalmış kitleler, hep birlikte Kasımi katil diye bağırıyorlar. Ya Amerika; okyanus ötesinden kalkıp gelecek, kendisine ait olmayan bir ülkede füze saldırısında bulunacak, bir ülkenin generalini ve adamlarını öldürecek, bölgeyi ateş topuna çevirecek;  ama insanlar kalkıp katil Şii Kasımi diye bağıracaklar. Pes doğrusu!

İşte iletişimin ve bilginin özgürleştirdiği insanlar. Ama ben haykırıyorum; Amerika katil, katil Amerika.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR