Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


KALEİÇİ SÖYLEŞİLERİ

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi kuruluşunun üzerinden bir yıl dahi geçmemesine rağmen kültür faaliyetlerini hummalı şekilde yürütmeye devam ediyor.

Yazarlar Birliği Şubesinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı ile yürürlüğe koyduğu etkinlikler bir bir yürürlüğe girmeye başladı. Bu kapsamda yazar okulu, okur yazar buluşması, kaleiçi söyleşileri belli başlı etkinliklerden bazıları idi.

Eylül ayında yürürlüğe girmesi planlanan yazar okulu ve okur yazar buluşması etkinlikleri öncesi Kayseri Kalesi içinde oluşturulan stantta haziran ayından ağustos sonuna kadar her hafta cuma akşamları saat 20.30'da başlayan söyleşi programında Yazarlar Birliği üyeleri, katılımcılarla birbirinden güzel söyleşilerde bir araya geliyorlar.

Kaleiçi söyleşilerinin ilk konuğu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanı ve Yazarlar Birliği üyesi eğitimci, sivil toplumcu Ahmet Taş oldu. Söyleşinin konusu ise dünden bugüne sivil toplum çalışmaları, Kayseri'de sivil toplum çalışmaları ve önemi oldu. Donanımlı ve meraklı bir dinleyici grubuna hitap eden Taş, Kayseri'de dünden bugüne sivil toplum çalışmaları, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları birlikte iş yapma kültürünün oluşumunda sivil toplumun önemi konularında bilgiler verdi konuyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Kaleiçi söyleşilerinin ikinci konuğu Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, bir önceki Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven oldu.

Meraklı ve ilgili bir katılımcı gruba hitap eden konuşması Tv Kayseri’den naklen yayınlanan Güven, konuşmasında Kayseri'de dini hayat, dini hayatın gelişmesi için yapılan çalışmalar, bunlara destek veren kurumlar hakkında güzel bir söyleşide bulundu.

Kayseri'de Kayseri İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi ve sivil kurumların dini hayatın gelişmesinde büyük emeklerinin olduğunu bildiren Şahin Güven, ülkemize hizmet eden önemli din ve ilim adamlarından Prof. Dr. Süleyman Ateş, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Mehmet Emin Özafşar ve diğer bazı önemli dini şahsiyetlerin Kayseri'de yetişen önemli şahsiyetler olduğunu dile getirdi.

Kayseri'de vatandaşın hayırları ile çok sayıda cami yapıldığını bildiren Güven, camilerde namaz kılma oranının beklenilen seviyede olmadığını, özellikle genç kuşakların namaz ve camilerle buluşması için gayret ve çabaların artırılması gerektiğini bildirdi.

Seyit Burhanettin Türbesi ve çevresinin dini bir mekan haline getirilmesi ve burada her vatandaşın ibadet edeceği güzel ve donanımlı bir cami ile taçlandırılmasının önemli olduğunu bildiren Güven, bazı kaygılar sebebiyle geceleri merkezdeki camilerin şadırvan ve tuvaletlerinin kapatılmak zorunda kaldığını bildirdi.

Kaleiçi söyleşilerinin önemli bir program olduğunu bildiren Güven, program için Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini bildirdi.

Çok anlamlı ve faydalı olduğuna inandığım ve katılmaktan keyif aldığım Kaleiçi söyleşileri programları için ben de emek verenlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR