Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


İYİLİK ELÇİLERİ RAMAZAN SEFERİNDE

Ahmet Taş'ın yeni yazısı;


 

Müslüman dünyasında 11 ayın sultanı diye anılan Ramazan'ın ilk bir haftası geride kaldı. Rahmet bereket ve arınma ayı olarak anılan Ramazan tüm dünyada coşku ile idrak ediliyor.

Aynı zamanda yardımlaşma ayı olarak da bilinen bu ay da Müslümanlar bir yandan ibadetle meşgul olurken diğer yandan zekât, fitre ve diğer yardımları ile ihtiyaç sahibi muhtaç yetim, hasta, mazlum kardeşlerinin yardımına koşuyor, onlara yardım ulaştırmanın mutluluğunu tadıyor.

Türkiye'mizde bir yandan devlete bağlı sosyal dayanışma vakıfları diğer yandan İHH, Diyanet Vakfı, Kızılay ve diğer yardım kuruluşları Ramazan ayının başından itibaren yurt içinde ve dünyanın farklı coğrafyalarında İYİLİK ELÇİLERİ gömleğini giyerek muhtaç kardeşlerinin yaralarına merhem olmak için yollara düştüler.

Orta Amerika'dan orta Asya'ya, Afrika'nın uçsuz bucaksız çöllerinden Balkanlar'a, Afganistan'dan Açe’ye dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye her bölgede yollara çıkan bu İYİLİK ELÇİLERİ kurumlarımız yetimleri, hastaları, çaresizleri sevindirmenin lezzetini de tadıyorlar. Ümmet coğrafyasının iyilik elçisi bu kurumlarımızdan

İHH

Ramazan faaliyetleri çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında muhtaçlara ayni ve nakdi yardım, eğitim rehabilitasyon hizmetleri, rehberlik, insani diplomasi alanlarında hizmetler götürüyor.

Yardımeli Derneği

Bu ayda Ramazan kumanya kolileri, yetimler için bayram hediye paketleri, elektrik, su faturalarının ödenmesi zekât ve fitre dağıtımı gibi yardımlarla çaresizlere çare bulmaya çalışıyorlar.

İyilikder

Ramazan ayı münasebetiyle Suriye İdlib bölgesi ve yurtiçinde fakir ve muhtaçlara yönelik gıda paketleri, yetim giydirme, zekât ve fitre dağıtımı gibi yardımlarına devam ediyor.

Darülaceze Vakfı

Mübarek Ramazan ayında akıl hastaları ve yatalak hastalara yönelik elektrik, su faturalarının ödenmesi 0-2, 2- 4 ve 4-6 yaş arası çocukların beslenmesi için pirinç unu yardımına devam ediyor.

 

Diyanet Vakfı

Bu ayda gıda kolileri, Ramazan’a özel hediye paketleri, yetimlere yönelik hediyeler ile iyilik yardımlarını devam ettiriyorlar.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği

Devamlı koruma altında bulundurduğu aileler ve burs desteği verdiği öğrenciler yanında Ramazan'da muhtaçlara yönelik gıda çeki, kahvaltı paketi ve günlük ekmek dağıtımına devam ediyor.

Bu kurumlarımızın yanında Hasene İnsani Yardım Derneği, Verenel Derneği, Şefkat Derneği, İDDEF ve diğer hayır kurumlarımız İYİLİK ELÇİLERİ olarak özveri ile Ramazan ayı boyunca bıkmadan yılmadan kimsesizlerin, çaresizlerin yardımına koşmaya devam ediyorlar.

Hiçbir dünyalık çıkar kaygısı olmadan tamamen Allah rızası için “İnsanın hayırlısı insana hayırlı olandır.” Prensibi ile çalışmalar yapıp insanlığa insanlık ve kardeşliği öğreten tüm yardım kurumlarının yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor Allah hayrınızı kabul etsin diyorum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR