Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Cafer AKDENİZ


İPİN UCU NE ZAMAN KAÇTI BİLİYOR MUSUNUZ.. ?

Cafer Akdeniz'in Yazısı;



Sizi, Allah’a şikayet edeceğim diyen çocuğun sesini dinlemediğimiz zaman...
sahile vuran Aylin bebeği umursamadığımız zaman...
Sudan geçen mültecilerin paralarını alıp onları boğduğumuz zaman...
bombalanan çocukların et parçaları havada uçuşurken emperyalistlere ses çıkarmadığımız zaman...
Amerika insan öldürmek için mazlumların toprağında 100 hava üssü kurduğu zaman...
İslam ülkelerindeki işgalcileri meşru gördüğümüz zaman...
Zulümden dolayı fakirlikten kapımıza gelen insanlara ekmek vermediğimiz zaman...
Emperyalistlerin Ortadoğu’dan fakir aile çocuklarını deniz altı labaratuvarında kobay olarak kullanırken iniltilerine duyarsız kaldığımız zaman...
Gelen ilahi vahyin mesajlarını kulak ardı etiğimiz zaman...
Ben laik ateist ve dinsizim diyerek, din benim hayatıma karışamaz dediğimiz zaman hatta yanılgıya düştüğümüz zaman oldu. Korona insanoğlu için Allah’ın bir ayettidir.
Her afet aynı zamanda bir ayettir İşarettir… İnzardır, İhtardır, imtihandır,
İkazdır…
En büyük işgalci Amerika’nın Ortadoğu politikasına baktığımızda, son 20 yıla ait milyonlarla ifade edilen korkunç katliam kaydının yanı sıra ABD dünyada atom bombası kullanmış yegâne devlet olma ayrıcalığına sahip. (Ağustos 1945'te Japonya'ya karşı). Kore savaşında Çin ve Kuzey Kore'ye karşı biyolojik silah ve Vietnam'da ormanları yok etmek için Ajan Portakal kimyasalını kullandı. ABD ayrıca Ocak 1991'de Irak'ı, toprağın zehirlenmesiyle sonuçlanan ve korkunç deforme bebekler doğmasına sebep olan, seyreltilmiş uranyum bombardımanına maruz bıraktı. Çok daha yakın zamanda İran, Küba ve Venezuela'ya felç edici ambargolar uyguladı. Bu yaptırımlar, sadece hedefteki halkları ekonomik ıstıraba maruz bırakmakla kalmadı, aynı zamanda lösemi ve diğer kanser türü hastalıklar için son derece gerekli ilaçların kendilerine ulaşmasınada engel oldu.
Zalimlerin bir hesabı varsa Allah’ında bir hesabı vardır. Yeryüzündeki Müslüman ve mazlum insanlara yapılan zulümler ve katliamlar arşı alaya yükseldi, zulmü gören bu insanlar ey Allah’ım yardımın ne zaman diyecek halle geldiler.
Allah her şeye hakim ve kadirdir, ol der oluverir,
21.yüzyılda teknolojiye, devletleri silahlara tapanlar peş para etmedi, çünkü bir pirinç tanesinin on bin katı küçük bir virüs tüm insanların ve devletlerin canına okudu, işgaller durdu, savaşlar durdu, insanlar ölülerini kaldıramaz oldu.
Uzaktan kepçeyle ölülerini gömer oldu.
Allah hiçbir şekilde kötülüğün kaynağı değildir. Çünkü Allah buyuruyor; iyilikler Allah’tandır. kötülükler kendi elleriniz ile yaptıklarınızdandır.
Hiç bir canlı Allah'tan habersiz değildir, yeryüzündeki virüste Allah'tan habersiz değildir, her canlı bir ayettir, her Ayet bir işarettir, bir uyarıdır, bizim bu hale gelmemizin nedeni ne ayetleri anladık ne uyarıyı nede işaretleri..!
Çünkü biz dünyada ayrı kulvarda yol almaya başlamıştık. İlahi mesajları görmemezlikten gelmiştik, kendi kendimize putlar edinmiştik. Bu putların sözleriyle hayatlarımızı ikame etmiştik, yoksa yeryüzündeki sekiz milyar insan böylemi olmalıydı, kimi ineğe kimi heykellere kimi atasına kimi parasına kimi güce kimi makama tapar oldu, çok az bir kesim yaratana taparken toplum olarak bu inanlarıda dışlar olduk .
Dünya halkı Kuran-ı Kerim’i ve inananları dinlemez oldu.Sonuç olarak imtihanı kayıp etti...
Kendi ellerimizle kendimizi ateşe atmış olduk, savaşları durduramadık, mazluma ve yetime yardımcı olamadık, gözle göremediğimiz bir virüs sayesinde, bu gün zulüm kokan tüm silahlar durdu tüm işkencelere ara verildi, en çok yeryüzünde zulüm edenler en çok ülkelerinde insan kaybı verdiler.
Biz ilahi kitaba ve uyarılara uymadığımız sürece ismini bile bilmediğimiz kendimizde atmasyon olarak ismini koyduğumuz covid 19 gider, covid 20 virüsü gelir.
Ancak Allah’ın bu ilahi uyarılarına uyarsak belki bir ihtimal Allah bizi af eder ve bu virüs imtihanından kurtarır.
“Sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan bir azaptan sakının ve bilin ki Allah, azabı çetin olandır.”
“Kim bir kötülük yapar, yahut kendine zulmeder, sonra da Allah’tan bağışlama dilerse, Allah’ı çok bağışlayıcı ve çok merhamet edici bulur. (Nisa-110)

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR