Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Cafer AKDENİZ


İnsana ne oluyor?

Yazarımız Cafer Akdeniz'in "yeni" yazısı...


İnsanlar Allah’ın kendisinde yaratığı fıtratı unutur oldu.

İnsan insanın kurdu değil, insan insanın yurdu olmalıyken her gün insanların bir birinin kanına girmiş haberlerle,çevremizde,tv’lerde duyuyoruz ve görüyoruz.

Ne oluyor insanlığımıza devlet eğitimde sınıfta kalıyor, aileler çocuklarının terbiye ahlak ve eğitimde yetiştiremeyip sınıfta kalıyor.Toplumda aileler küçükten büyüğe saygı sevgi büyüğünü dinleme zahmetinde bulunmuyor,

Toplumun en değerli eğitim yuvası aile olması gerekirken yeni nesillerimiz anne babayı dinlemez oldu,bir evde kaç kişi varsa herkes kendisini yönetici ve söz sahibi fertler olarak görüyor bundan dolayı aileler birbirini dinlemez oldu..

Hanım kocasını, çocuk babasını,küçük kardeş büyük Kardeşi dinlemez oldu,

Maalesef bu durum son çeyrek yüz yıldır hız kazanarak çekilmez bir hal aldı. İnsanlar çocukların bağrına basması gerekirken çocuk ailelerinden aileler çocuklarında uzak kalmaya çalışır oldu,

İstanbul Bakırköy’de bir rehabilitasyon okulunun hocasıyla görüştüğümde, yeni yetişen nesiller güven vermiyor sizlerde işler nasıl gidiyor deyince,dedi ki biz burada bir iki okulken şu anda yaklaşık yüz okulun üzerinde rehabilitasyon okulları açıldı, aileler bize gelip bizi çocuğumuzdan kurtar diyerek çocuklarını bu okullara teslim ediyorlar ve ne acıdır ki yeni neslin yüzde yetmişinin durumu böyledir dedi.

Büyük şehirler başta olmak üzere toplum yaşamında ise yeni nesiller sokaklarda caddelerde giyim kuşam ayrı bir sıkıntı vermekte  ahlaklı insanlar utanırken ahlaksız insanlar utanmaz oldu.İnsan bu kadar değerli bir varlıkken kendini bu kadar rezil eder mi?

Yokluğu anladıkta bollukta da  insan yırtık elbise giyerek kendini rezil eder mi?

Kimliğinde islam yazılan  çocuklarımız yırtık elbiseyle gezer oldu, müslüman toplum için bu bir rezalettir.

Eskiden köylerimizde yokluktan  çocuklarımız yırtık pantolonları giyerlerdi, giyenler ve aileleri çok utanırdı, bizlerde giyenlere çok acırdık, şimdi şehirlerimizde varlıktan kızlarımız hatta kadınlarımız yırtık pantolonla dolaşmakta,ne oldu bu insanlara ne ar ne haya nede din kaldı.

Devlet büyük çetelerle uğraşırken ülkede her gün küçük çetelerin ve mikrop yuvalarının mantar gibi çoğaldığı haberlerini duyuyoruz, kim hırsızlık kimi insan kaçırma kimi yetişkin kız ve çocukların aileden uzak nikahsız evlerde eroin ve içkinin etkisiyle ya bunalımda yada hastane köşelerinde sabahlamakta…

Allah insanı en güzel şekilde yaratarak ona yolunu gösterecek ilahi kitap göndermesine rağmen insanlar yolunu bulmak için kitabına bakmaz oldu.

Gençlik bir idealı olmadan hız haz peşinde koşmakta, internet ve sanal Google çöplüğünden ömrünü farkında olmadan tüketmekte, ama ne yazık ki yeni nesil doğruyu öğrenmeden kendini sanal dünyanın içinde buldu.

Bu sanal internet çöplüğünden edindiği doğru yanlış bilgi ve belgeleri ayıklayacak bir bilince sahip olamadı, büyüklerin uyarması da gençliğe bir fayda sağlamadı, öyle görünüyor ki yeni nesil gençlik beyne yüklediği yanlış bilgi ve çöplerle bir ömür sürmek için öz güven tavan yapmakta…

Sonuç olarak insan Allah’ın yaratığı kodlarla birlikte hayatını ikame eden güzel ve ahlaklı yaşam sürmesi için bir eğitime ihtiyaç vardır.

Maalesef dünya bu eğitimde sınıfta kalmıştır, Yaklaşık yirmi ülkeyi dolaşıp insan yapılarına baktığımda kurandaki ASR süresinde insanların çoğu hüsrandadır ayeti bize bu gerçeği göstermektedir, yaratan yaratığını en iyi bilendir onun için sadece yaşamak için kendi görüş ve düşünceleriyle hayatın ikame edemeyeceğini bilmelidir,ilahi mesajı kulak ardı etmemelidir,insanın temiz yaşaması dünya ve ahireti kazanması için Allah ona yol gösteren ilahi bir yaşam klavuzu göndermiştir,ister eski nesil ister yeni nesil bundan uzak duran her toplum ve her fert ziyan içindedir.

Biz eğitimcilere hocalara davetçilere düşen görev bu topluma ve yeni nesil gençliği kitabıyla tanıştırmaktır. Çünkü kitabıyla tanışan ve ona göre bir yaşamı olan her insan tüm insanlığın ve bizim örnek alacağımız yaşam felsefemizdeki doğrularımız olacaktır.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR