Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


In America, people can't breathe

Furkan Yılmaz ALTUNÖZ;


 

 

Amerika’da yine bir insan polis tarafından, boğazına basılarak öldürüldü. Bu olaya ve habere “hayret” edenler ve nasıl olur diyenler olabilir. Ama ben hayret etmiyorum. Ya! Nasıl olur da demiyorum.  Kuluçka makinesinden ne çıkar diye bir soru sorulsa; hiç kimse ama hiç kimse “kedi, köpek ve buzağı, hele insan” çıkar diye cevap vermez. Çünkü herkes bilir ki kuluçka makinesine yumurta konulur ve o makineden civciv çıkar.

ABD ölüm makinesidir. Uygarlık ve medeniyet anlayışıyla makineye dönüştürdüğü insanı/insanlığı katleden/öldüren bir makinedir. Abartmıyor musun diyenler olabilir. Hayır abartmıyorum. Kızılderilileri, Zencileri, Iraklıları, Afganlıları, Suriyelileri, Japonları öldüren Amerikalılar değil mi? Yaklaşık 70 milyon Kızılderili’yi öldüren, 65 milyon bizonu da sırf Kızılderililer yiyor, yemesin aç kalsın diye öldüren, bir medeniyet! Anlayışı bir varlık türüdür; ABD.

 

"1705 Virginia Kölelik Yasası’nda  “Bu yönetim bölgesindeki tüm zenci, melez ve Kızılderili köleler taşınmaz mal olarak elde tutulacaktır. Herhangi bir köle efendisine karşı direnirse sahibi ıslah etmeye çalışırken asi köleyi öldürecek olursa böyle bir kaza hiç olmamış gibi köle sahibi tüm cezalardan muaf tutulacaktır.” denilmektedir." Bu yasa tarihte kaldı, şimdi böyle bir yasa yok diyebilirsiniz. Doğru ama önemli olan pratik değil midir!

ABD'nin Minnesota eyaletinde George Floyd’un gözaltı sırasında, mahkemeye çıkarılıp yargılanmadan; polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi kölelik yasasının hala yürürlükte olduğunu göstermiyor mu?  ABD'de polisin neden olduğu ölümlerin kaydını tutan "mappingviolence.org" sitesindeki verilere göre, 2019'da 1019 kişi polis tarafından öldürüldü. Ve yine verilere göre ABD'de bir siyahın polis tarafından öldürülme ihtimali, bir beyazın öldürülmesi ihtimalinin üç katı. 

 

Adından başka her şeyi işgale uğramış bazı kimseler; İslam’ın köleci bir din, Müslümanların kölelikten yana olduğunu iddia ederler. 1300 yılından 1923 yılına kadar 3 kıtada egemen olmuş ve diğer kıtalarda söz sahibi olmuş Osmanlı İslam Devletinin “köle” anlayışına bir örnek vermek istiyorum. Hilafetin ve yönetimin merkezi olan Anadolu’da neden zenciler, yani siyah renkli insanlar yoktur! Eğer Müslümanlar ve onların yöneticileri sömürüden yana olsalardı Anadolu’da yoğun bir zenci nüfus yaşıyor olmaz mıydı!

Amerika’da yalnızca bugün değil, kurulduğu günden bugüne kadar insanlar nefes alamıyor “boğuluyor”. Olmadı düzeltiyorum; yalnızca Amerika’da değil, yeryüzünün her yerinde Amerikan emperyalizmine karşı direnen her toplum nefes alamıyor boğuluyor.

In America, people can't breathe.

Amerika’da, insanlar nefes alamıyor.

Boğuluyor…

 

 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR