Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ziya GÜNDÜZ


HÜDA PAR SAVAŞA DEĞİL, SEÇİME GİDİYORUZ!

Ziya Gündüz'ün yeni yazısı; Birçok parti seçimleri kazanmak için meydanlarda halka projelerini ve hedeflerini anlatıyor.  Bu siyasi partilerinden biriside, HÜDA PAR’dır.


Türkiye 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere doğru gidiyor. Birçok parti seçimleri kazanmak için meydanlarda halka projelerini ve hedeflerini anlatıyor.  Bu siyasi partilerinden biriside, HÜDA PAR’dır. 

Hür Dava Partisi’ni kurulduğu günden beri yakından takip etmeye çalışıyorum.  Fırsat buldukça bu minvalde HÜDA PAR yetkilileriyle bir araya geliyorum. Her konuda; olumlu veya olumsuz, fikirlerimi özgürce kendilerine söylüyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla, kendine dönük eleştirileri en olumlu şekliyle karşılayan parti HÜDA PAR’dır. 

Hür Dava Partisi, kendisine yönelik bütün seslere kulak veren bir çizgiyi benimsiyor. Klişeleşmiş siyasi anlayışın dışında, kucaklayıcı bir dil inşa etmeye çalışıyor. Aslında HÜDA PAR, Türk siyasi tarihine, “yeni bir siyasi dil” inşa etmenin gayreti içerisindedir.  

Hatırlanacağı üzere daha önce HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, “Savaşa değil, seçime gidiyoruz” beyanında bulunmuş tarafları, sükûnete davet etmişti.  

Zekeriya Yapıcıoğlu, bu söylemiyle, bütün siyasi partilere, Türkiye Toplumu’na çok önemli bir hakikati hatırlamış oldu.  Maalesef Türkiye’de yılardır seçimler bir savaş atmosferinde gerçekleşiyor. 

Partiler seçim koşusu daraldıkça, birbirlerini düşman ilan etmeye çalışıyor.  “Biz kazanmasak, falanca hainler(!) kazanır” söylemi dillerinden düşmüyor.  Çünkü bir siyasi parti, diğer siyasi partiyi, “düşman ilan ettiği vakit” oy alabiliyor. Vatandaşa korku pompaladığınızda, vatandaş istemeyerek de olsa, size oy vermek zorunda kalıyor.  

Maalesef AK Parti’de CHP’de diğer birçok parti bu yolu izlediler ve buna benzer çıkışları sık sık yaptılar. Güneydoğu’da DEM Partisi bunu yıllarca yaptı. DEM Partisi kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi yaşamayan, kendisi gibi inanmayan Kürtleri, hangi partiden olmasına bakmaksızın, her partinin üyesini hain ilan ettiler. Aslında AK Parti’nin HÜDA PAR’ın bu “Savaşa değil, seçime gidiyoruz” tarihi söylemi, büyük bir fırsat olarak eline geçmişti. Ama maalesef bu tarihi fırsatı, AK Parti değerlendiremedi. 

Bu dil üzerinde 22 yıl çalışılmış olsaydı, bugün bambaşka Türkiye olabilirdi. Bundan sonra ki süreçte HÜDA PAR siyasetiyle bu söz Türkiye’de ete kemiğe bürüneceğine inanıyorum.  Çünkü Türkiye bu söze hasrettir.  Vatandaş savaş atmosferinde, korku imparatorluğunda, seçime gitmekten bıktı. Bunu fark eden tek bir parti var; oda HÜDA PAR’dır.  Buna benzer söz ve söylemleri, Hür Dava Partisi’nde çokça görmeniz mümkündür. 

Hür Dava Partisi, bu geliştirdiği yeni siyasi diliyle, siyasi çalışımlarıyla, önemli önerileriyle, Türkiye’nin önünü ve ufkunu açacaktır. Ömrümüz yeterse, bunu hep birlikte göreceğiz. 

HÜDA PAR’ın seçim kaybetme korkusu yoktur. Hür Dava Partisi için, insanların kişiliklerini, ahlaklarını, geleneklerini kaybetmesi, seçim kaybetmekten daha vahim bir durumdur. Zira HÜDA PAR, toplumun huzura, barışa, sevgiye, kardeşliğe, adalete, doğan bir güneş olma yolunda çalışmalarını şekillendirmektedir. 

Hangi şehirde yaşıyorsanız yaşayın, HÜDA PAR adaylarını yakından takip etmeye çalışınız. Emin olun pişman olmayacaksınız!

Vesselam.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR