Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


HİKAYESİNİ ARAYANLAR

Yazarımız Seyit Ahmet Uzun'un "yeni" yazısı...


Yüreğinde inancın heyecanını taşıyan ve hayata dair hikayesinin peşinde koşan dertli bir insanın ömür denen bir yolculukta heybesine biriktirdiği ibret dolu serüven.

Çocukluğu, ergenliği ve yetişkinliği anlatırken aslında hayatı özetleyen yazar her insanın bir hikayesi olduğunu ve bu kitapta kendisinin hikayesinden yola çıkarak bütün insanlığın ortak bir hikayede buluştuğunu özetlemektedir:

“Hülasa tüm bunlar, diğer alemde; kelimelerini bu dünyadan götüreceğimiz hikayeyi yazmak ve o hikayenin gerçek kahramanı olabilmek için… sf.172

Kitabın sonunda ise kitap boyunca yazma heyecanını takip ettiğimiz yazarın günlüğünden bir bölüm gözyaşlarıyla okuyacağınız ve ideal bir insanın nasıl olması gerektiğini görebileceğiniz satırlarla işlenmiş.

Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurduğu cümleler, kurgular, betimlemeler ve hayatın acımasızlığına ve zalimlere karşı öfke dolu bir yürek, bize okunacak bir yazarın doğuşunu özetlemektedir.

Kitap sizi alıp çocukluğun masumluğundan yetişkinliğin acımasızlığına kadar hikayenin içine çekmektedir. Akıcı ve duru bir anlatımla okuma zevkinin tadına varıyorsunuz. Özellikle evliliği ve eşiyle birlikte süreli imamlık görevine gidişinde kurduğu cümle aile oluşun en temel dinamiğini vermektedir.

Eşler birbirini anlayan bir yüreğe sahipse dünyanın en sağlam yuvasının temeli atılmış demektir. Bir insanın dünyada sahip olacağı en büyük hazine kendisini anlayan bir eştir.

Kitap hikayesini arayanlara bir yol kılavuzu olma özelliğini de taşımaktadır.

Din, siyaset, ilim, kişilik, karakter, dava, yol, yolcu, gençlik, ergenlik daha birçok konunun tartışıldığı konular kitabın satırları arasına sıkıştırılmıştır.

*Gerçek kahramanlar, kahraman olmak için çabalamazlar. Onlar, sadece yapılması gerekeni yaparlar.

*Bize sunulan din, ezileni görmüyor ve ezene bir kurşun mesabesinde söz dahi doğrultamıyordu.

*Malum zengin de ulaşamadığı yemeğin kavgasını veriyor.

*Dolayısıyla insanın iki türlü hikayesi vardır diyebiliriz: Birincisi, külli irade tarafından yazılan; ikincisi, yine O’nun tarafından kalem ve silgi verilip bizzat insanın yazması gereken.

Ben severek ve merakla okudum. Hayatın içinden birçok insanın hikayesine dokunan kitap sizi kendi hikayesini okumaya beklemektedir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR