Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ömer Naci YILMAZ


HELALLEŞMEK İÇİN KANUN TEKLİFİ

Ömer Naci Yılmaz 'ın yeni yazısı;


 

Helalleşmek için yola çıkanları, geldikleri yer açısından hayretle izliyoruz. Önce başörtüsü mağruru bir aile ziyaret edildi, helalleşmenin önemine dikkat çekildi. Daha sonra kendi adamlarını da hayrete düşürerek başörtüsü konusunda kanun teklifi vereceklerini söyleyerek kamuoyunun dikkatleri çekilmek istendi. Geçmişte inananlar ve başörtüsü konusunda yaptıkları hatalardan dolayı telafi uygulamaları devreye konulmaya başlandı. Merhum Kadir Mısıroğlu 1991 yılındaki bir konferansında bu İttihatçı gelenek için: Zaten yakında ben daha Müslümanım diye yarışacaklar. Ey millet bana rey (oy) ver, ben daha iyi Müslümanım diyecekler.” demişti. Toplumun büyük çoğunluğu ve kendi seçmen kitlesi bunu “kendi ayağına kurşun sıkmak” olarak yorumladı. Reis, kanunu bırak, Anayasa teklifi ile bu sorunu kökünden halledelim deyince o kadar da değil, demeye getirdiler ve her zaman olduğu gibi yan çizdiler.

Helalleşmek için yapacakları o kadar çok iş var ki hangi birinden bahsedelim, hangisini yazalım? Herkesin bildiklerini hatırlatarak sıralamaya çalışalım.

27 Nisan 1909’da tahtından indirilen, son nefesine kadar Yahudilerin Filistin topraklarına olan taleplerine ret deyip canını siper eden Abdülhamit Han’ı Selanik’e sürgün ettiğiniz için Sultanımızın varislerinden helallik almanız lazım. Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

3 Mart 1924’te Halifelik kaldırılarak Osmanlı ailesini vatandaşlıktan çıkartıp ülkeden kovup dünyanın dört bir yanında perişan bir vaziyette ölmelerini seyrettiğiniz için, Vahdettin Sultanımızın cenazesine haciz konulmasına göz yumdunuz. Bedeninin ülkeye gelmesine müsaade etmeyip Suriye/Şam’da defnedilmesine sebep olduğunuz için helallik almanız lazım. Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

Bu ülkenin semalarında 18 yıl boyunca ezanın Arapça asli okunuşuna müsaade etmediniz. 18 yıl boyunca vefat eden insanlar Ezan sesi duymadan bu dünyadan göçtüler. Bunlardan nasıl helallik alacaksınız? Bunların torunlarından nasıl helallik isteyeceksiniz. Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

1945’te Boraltan Köprüsünden geçerek Türkiye’ye sığınan 145 Azerbaycan Türkünü Sovyetlere teslim edip köprünün karşısında kurşuna dizilmelerini seyrettiğiniz için helallik almanız lazım. Bu insanların torunlarını bulup helallik isteyebilir misiniz? Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

27 Mayıs 1960 darbesini yaptırarak, darbe gününü “Hürriyet ve Anayasa Bayramı” ilan ederek millet iradesini katlettiniz. Bizi, bizim ezanımızla buluşturan Adnan Menderes’i, Hasan Polatkan’ı ve Fatin Rüştü Zorlu’yu idam ettirdiğiniz için, onları sevenlerden, onlara oy verenlerden, onların ailelerinin bıraktıklarından nasıl helallik alacaksınız. 14 Yaşındaki oğlu Aydın Menderes’in yanında katlettiğiniz Menderes’in eşi Berrin hanımdan “kocanı idam etmek için nalburdan ip satın aldık, parasını verin” diyerek bir kez daha idam ettiniz. 17 Eylül 2022’de Topkapı’daki Anıt Mezar’da Fatiha okuyarak kendinizi kurtarabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Bu geleneğin varislerinden nasıl helallik alacaksınız? Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

 

Sivas’tan Ankara’ya gelen Âşık Veysel, görüntüsünden rahatsızlık duyup üstü başı yırtık pırtık olması bahanesiyle, Ankara valisi Nevzat Tandoğan tarafından şehir merkezine sokulmamıştı. Bunun için torunlarından helallik aldınız mı? Haberiniz var mı? Reis, canlı yayında Âşık Veysel’in İstanbul’da yaşayan kızını telefonla arayarak sohbet etti, yemekte buluşmak için anlaştılar? Âşık Veysel’e 1965’te Başbakan Demirel maaş bağlamıştı. Kızından ve torunundan helallik aldınız mı? Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

Kendiniz yapmadığınız, yapamadığınız için ülkenin ve milletin ihtiyaçlarını yıllar yılı engellediniz. İnsanları hak ettikleri hizmetle buluşturmak isteyenleri meclis oyunlarıyla, yetmedi Senato oyunlarıyla engellediniz. Bunun için top yekûn milletimizden helallik aldınız mı? Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

En son başörtüsü için kanun teklifi verdiniz ya… Gerçekten samimi miydiniz? Siz yıllar yılı Demokles’in kılıcı gibi milletin ensesinden kaldırmadığınız Laiklik sopası adına dini ve manevi olan ne varsa karşı çıktınız. Size inanan, size güvenen insanlar da bu türden gelişmelere karşı çıktı. Nice vekilleriniz ve bakanlarınız başörtüsüne bırakın karşı çıkmayı, düşmanlık yaparak bu âlemden göçtü gitti. Türkan Saylan, Canan Arıtman, Birgül Ayman Güler, Şahin Mengü vd. Başörtüsü için kanun teklifi verme noktasına geldiğinize göre, bu arkadaşlarınızdan da helallik alacak mısınız? Bunun için kanun teklifi vermeye var mısınız?

Okula almadıklarınız, katsayı zulmüne maruz bıraktıklarınız, yurt dışında okumak zorunda kalanlar, kamuda başörtülü çalıştırmadıklarınız vd. hangi birini sayalım? Bunlardan da helallik alacak mısınız? Bunun için de kanun teklifi verecek misiniz?

Bekliyoruz.

İçkinin her türlüsünün yasaklanması için, her türlü kumar oyunlarının yasaklanması için, piyangoların yasaklanması için, bunları uzatmak mümkün. Çünkü çok olumsuzluklar var çok. Zaten siz de biliyorsunuz. Hepsini bana yazdırmayın. Bunlar için de kanun tekliflerinizi bekliyoruz.

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR