Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


GÜNLÜK EVLER KİMLERE YARIYOR

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


2000'li yıllardan bu yana ülkemizde gözle görülür ilerlemeler,  halkımızın refah seviyesinde kayda değer artışlar oldu.

Arabası olan insan sayımız, kendine ait konforlu evli olan insan sayımız, aylık geliri ile daha önceki dönemlerde hayal edemediği harcamaları yapan insan sayımızda büyük artışlar yaşandı.

Milli gelirdeki artışa paralel olarak devlet ve özel sektör yatırımlarında büyük artışlar olduğu, ihracat ve ithalattaki artışın sonunda yakalanan gelişmeye paralel olarak ülkemiz bölgesinde ve dünyada meydana gelen olaylara müdahil ve yönlendirici duruma da ulaşmış oldu.

Savunma sanayi, sağlık sektörü, tarımsal kalkınma, enerji kaynaklarını bulma, iletme ve bu alanda dışa bağımlılıktan kurtulma, ulaşım, şehirleşme ve sosyal güvenlik alanında yakalanan ilerlemeler her yönüyle takdire şayan çabaların sonunda varılan güzel noktalardır.

Ülkemizin 2000’lerden bu yana geldiği noktaya olağanüstü çabaları ile sebep olan iktidar mensuplarına çok çok teşekkür edip sevabını Allah'tan bekleyin demek yerinde olur doğrusu.

20 yıla yakın bir süredir ülkemizi idareden iktidarların eksik bıraktığı belki de metal yorgunluğu, usanmışlık ya da doyuma ulaşması sebebiyle eksik bıraktığı hizmet alanı da yok değil.

Adalet, liyakat, denetimsizlik, toplumdan uzaklaşma ama farkına bile varmama bu alanlardan bazılarıdır sadece.

Yıllardır sesleri, feryatları gökleri çınlatan Sivas mazlumlarının Feryadı, genç evlilik mazlumlarının feryadı, 28 Şubat mazlumlarının feryadı, ömür boyu nafaka mağdurlarının feryadı ne yazık ki Cumhurbaşkanından, Adalet Bakanına, milletvekillerinden il başkanlarına kadar hiç kimsede yankı bulmadı.

Denetim yetersizliği sebebiyle günlük ve saatlik kiralık meskenlerin söylentiler doğru ise (fuhuş, organ ticareti, terör örgütlerine eleman devşirme) merkezine dönüştüğü konusuna bir şey yapılamadı.

Yetkilerini aşan emniyet mensuplarımızın hukukçuları hukuku çiğneyerek yaka paça tutukladıkları, sokak ortasında bayan vatandaşı fiziki müdahale ve zor kullanarak tutukladıkları, bazen ben devletim diye vatandaşa caka sattıkları olaylara da ne yazık ki engel olunamadı. (Temennim bu olayların münferit kalması, yayılmamasıdır.)

Boşanmaların artması, kadın ve erkek cinayetlerinin artması, kadın cinayetlerinin çoğunun evlilik dışı birlikte yaşanan erkek arkadaş tarafından işlenmesi de ayrıca düşündürücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Cumhurbaşkanımızın eğitimde ve kültür hizmetlerinde başarılı olamadık sözlerine adalet, liyakat, aileyi ve ahlakı korumakta da başarılı olamadık sözü eklense yanlış yapılmamış olur.

Rabbim aklımızı yerli yerinde kullanmayı, ahiret hesabı ile bu dünyayı da imar etme azminde olmayı, uyaranları dost bilerek ülkemiz ve insanlık için çaba içinde olmayı nasip etsin.

Selam ve dua ile

Kaynak: Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR