Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ömer Naci YILMAZ


GÖNDERECEĞİMİZ SELAMLAR VAR

Ömer Naci Yılmaz 'ın yeni yazısı;


 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun veya Osmanlı bakiyesi Türkiye Devleti’nin bundan sonra Cumhuriyet idaresi ile yönetileceğinin anayasaya bir madde ile eklenmesinin 100. Yılında Cumhuriyeti kuran partinin 7. ve 8. genel başkanları, 4 Kasım 2023’te yapılan 38. kurultayda yargılamaları devam eden bazı sanıklara selam gönderme yarışına girdiler. Giden genel başkan meclisteki grup konuşmalarında ve miting meydanlarında adı anılan sanıkların isimlerini sayarak hem alkışlatmış hem de selam göndermişti. Esasında bunlar bizim “Selamünaleyküm” şeklinde ifade ettiğimiz selamdan da pek haz etmezler. Ben Arap mıyım ki bu şekilde selam vereyim deyip mecliste nara atan birini ellerini patlatırcasına alkışlamışlardı. 

Selam gönderdikleri isimler, memleketin parçalanması için çalışan, bunun için terör eylemleri yapan, onlara açık destek veren, cenazelerine katılan, Aponun heykelini dikeceğiz diyenlerdir. Cumhuriyetin 100. yılında devlet eliyle içkili balo düzenlenmemesini şehitlere, gazilere ve kahramanlara hakaret olarak nitelendirenler, sanıklara selam gönderenlere sahip çıkmayı, onlarla birlikte olmayı acaba şehitlere, gazilere ve kahramanlara sadakat olarak mı değerlendiriyorlar?

Elbet bizim de gönderdiğimiz ve göndereceğimiz selamlarımız var. Peygamberimize Salat-ü Selam olsun.

Ebu Kubeys Dağı’nın eteklerinde açık daveti yaparken herkesin Allah Resulünü terk ettiği gün, dokuz yaşında olmasına rağmen “Ben varım Ya Resulullah!” diyen Hz. Ali’ye selam olsun.

İsra ve Miraç hadisesi gerçekleştiğinde bununla alay etmek isteyen Ebu Cehil, ilk gördüğü kişiye “Seninki dün gece yürütüldüğünü söylüyor, ne dersin? Diye sorduğunda “O söylüyorsa doğrudur.” diyen Hz. Ebu Bekir Sıddık efendimize selam olsun.

Büyük Türk milletinin İslam’la şereflenen ilk lideri Abdulkerim Satuk Buğra Han’a selam olsun.

Büyük Selçuklu Devletimizin efsane liderleri, Tuğrul ve Çağrı Beylere selam olsun.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp bize yurt kılan Başbuğ Muhammet Alparslan’a selam olsun.

17 Eylül 1176’da Miryakefelon -Yurt Tutan- Zaferi’yle Anadolu’nun tapusunu büyük Türk Milletine emanet eden II. Kılıçaslan’a selam olsun.

Tarihin kaydettiği en büyük Türk Devletlerinden olan Osmanlı Devleti’nin temellerini atan, Selçuklunun Uç Beyi, “Bir nefesine bile hükmedemediğimiz bu dünya için boyun mu bükeceğiz.” diyen Ertuğrul Gazi’ye selam olsun.

Dünyanın siyasal tanrısı kabul edilen Roma İmparatorluğu’nun doğu tanrısı olan Bizans’ı tarihten silip İstanbul’u fetheden, kılıç hakkı olarak Ayasofya’yı İslam’ın mabedi yapan, Peygamber müjdesine nail olan Fatih Sultan Muhammet Han hazretlerine selam olsun.

Dünya tarihinin kaydettiği en büyük haçlı ordusunu 29 Ağustos 1526’da iki buçuk saatte Macaristan/ Mohaç Ovası’nda yere seren Kanuni Sultan Süleyman’a selam olsun.

Orta Doğu’yu ve Kuzey Afrika topraklarını Osmanlı toprağı yapan, Hakimü’l Haremeyn-i Şerif (Kutsal Toprakların hâkimi) unvanını kabul etmeyen, olsa olsa ben buraların hizmetkârı olurum diyen Yavuz Sultan Selim Han’a selam olsun.

Batının hasta adam dediği Osmanlı Devleti’nin yıkılışını 33 yıl erteleyen, 33 yıllık saltanatında Müslüman milletin hiçbir evrakını abdestsiz imzalamayan Sultan Abdülhamit Han hazretlerine selam olsun.

Mondros Mütarekesi sonrasında milletin kurtuluşunun yeni bir Malazgirt ruhu ile Anadolu’da başlayacağına inanan Sultan Vahdettin Han’a selam olsun.

Yeni Türk Devleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınma hamlesini başlatan, 18 yıl boyunca ülkemiz semalarından kesilen Ezan sesini Allahuekber nidasını yeniden semalara yükselten şehit başvekil Ali Adnan Menderes’e selam olsun.

Rahmetli Menderes’in başlattığı kalkınma hamlesinin takipçisi olan rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a selam olsun.

Milletlerin kalkınmasının temelinin sanayi olduğuna inanan ve bu inançla çalışan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamıza selam olsun.

Anadolu’da 724 yıllık devlet geleneğimizde bütün liderlerimizin hayalini gerçekleştirmeyi kendisine hedef seçen,  dünyanın beşten büyük olduğunu tüm zalimlerin suratını haykıran, büyük Türk milletini insanlığın umudu ve sığınağı yapan, Arakan’dan Somali’ye, Afganistan’dan Kudüs’e, Libya’dan Balkanlara, Karabağ’dan Gazze’ye, Güney Afrika’dan Garp topraklarına bütün Müslümanların, tüm dünya mazlumlarının umudu olan, savaş halinde olan iki ülkenin -Ukrayna ve Rusya’nın- masum halklarının savaşı sonlandıracağına inanıp dua ettikleri tek lider olduğu için Reis’imiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun.

Rabbimizi, kitabını ve peygamberimizi her şeyden aziz bilen, gönülden bağlı olan selama sevdalı tüm yüreklere selam olsun.

SELAMUNALEYKÜM.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR