Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


GENELGE VAR! İFTAR VERMEYİN

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


2020 ve 2021 yıllarında devam eden korona salgını dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkı tedbirler altında devam etti.

Gerek sivil gerekse resmi kurumlarda maske, mesafe, temizlik uygulamalarının yanında toplantıların, düğünlerin, konferansların, sempozyumların, festivallerin, ibadetlerin yapılması yasaklandı ya da online yapılmaya başlandı. Bu tedbirlerle ilgili genelgeler yayınlandı yürürlüğe kondu.

2021 yılı temmuz ayında ülkemizde hükümetin aldığı kararla normal hayata geçildi. Sağlık bakanımızın açıklaması ile hes kodu uygulaması, açık alanlarda ve kapalı alanların havalandırılan yerlerinde maske zorunluluğu kaldırıldı. Tüm bunlar ülkemizde hastalığın yayılmasının düşmesi sebebiyle hayatı kolaylaştırmak için alınan önemli tedbirlerdir.

Hal böyleyken sanırım bazı devlet kurumları ve bürokratlar belki de konu ile ilgili genelgenin kaldırılmayıp hala yürürlükte görünmesi sebebiyle olsa gerek normalleşmeye ayak uyduramıyorlar.

Geçen günlerde Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesinde Zenger Güç okulunun kullanılmayan boş salonunda pandemi öncesi Ramazan ayında fakir fukara için iftar düzenleyen bir hayır kurumumuz salonun tahsisi için yaptıkları müracaatlarına pandemi genelgesi sebebiyle olumlu cevap alamadılar. Okul müdürü arkadaş kullanım kararı vermek istemeyince Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüldüğünde o da genelge var kullanıma izin veremeyiz cevabını vermiş.

Ülkemizde korona tedbirleri gevşetilip normalleşmenin başlamasından bu yana 1 yıla yakın bir zaman geçmişken Allah aşkına ilgili genelge neden hâlâ kaldırılmaz. Okul müdürümüz, milli eğitim müdürümüz neden genelgeleri vatandaş lehine yorumlayıp Ramazan'da fakir fukaranın iftar etmesine yardımcı olmazlar, anlayana aşk olsun. Duyumlarıma göre müftülüklerde din görevlilerinin aylık toplantısı da online yapılıyormuş pes doğrusu. Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı, hiçbir eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmaz diye beyanat versin, okul müdürleri, milli eğitim müdürleri genelge var korkusu ile engel koysun. Koskoca diyanet aylık toplantılarını online yapsın, camilerde normal saf düzeni ile namaza geçildiği halde.

Kanunlarımızın, anayasa hükümlerimizin 1940'lı 1950'li yıllarda yürürlüğe girip bugün geçerliliği kalmadığı halde hâlâ yürürlükte göründüğü hatırlanırsa, kuralları zamana uygun geliştirmemiz gerektiği daha iyi anlaşılır.

Eğer genelgeleri, yönetmelikleri güncellemeyip emir kulu bürokratlara işi bırakırsak sivil topluma yaz okulu içinde, düğün içinde, fakir fukaraya mübarek Ramazan'da iftar vermek için de milletin yaptırdığı okulun salonu kapalı olur. Bizi idare eden büyüklerimizin dikkatine.

Gelecek Ramazanımız mübarek olsun.

 

Kaynak  Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR