Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


SEDA BOLAT


Filistin'de Kadın Olmak

Seda Bolat'ın yeni yazısı:


Allah kadınları çok kıymetli ve özel yaratmıştır. Ayaklarının altına cennet serecek kadar. Fakat Allah'ın bu müjdesini üzerine biçilmiş bir kaftan gibi giyen bu asırda şüphesiz ki Filistin kadınları olsa gerek. Bu topraklarda kadın olmak,  Filistin sınır kapısından cennet bahçelerinin kapısına uzanan bir destanın kahramanı olmaktır. O topraklarda kadın olmak farklı olmaktır. Orada olmak hayatı, ölümü ve özgürlüğü anlamaktır. "Özgür bir toprakta yaşamak hayatta kalmanın eş anlamlısıdır." Eğer bir bomba ya da  hapishanede işkenceler ile  veya bir kurşun sebebiyle ölmemişseniz; büyüyüp  genç bir kız olduğunuzda  hayallerinizi süsleyen şeyler, dünyadaki diğer genç kızların hayalleri gibi mobilya rengi  veya düğün mekanı gibi dünyevi konular değildir. Filistin'deki kızlarımızın hayallerinde; yaşam hakkı, güvenlik, inanç ve özgürlüktür.  Ailelerinin güvenli ve sağ kalmaları, katil Siyonist baskılarına karşı direnebilmektir. Evlatlarının  vahşice katledildiğine şahit olmamak vardır. Yine onlar bu dava için öylesine  serden geçmiştir ki  yalnızca Gazze değil Filistin’i özgürlüğüne kavuşturacak çocukların annesi ben olayım, bu topraklara hak ettiği şerefi kazandıracak korkusuz mücahitler doğurayım gibi hayalleri vardır.

Madalyonun diğer yüzünde ise dünyanın birçok yerinde kadınlar kızlarını;   ilimden, İslam'dan uzak, vatan ve bayrak bilincinin olmadığı, seküler tarzda hayata hazırlamaktadırlar. Egemenlerin koyduğu sınırlar  içinde yaşanan hayat ya da daha doğru bir tabir olacak hazlara kölelik nasihatleri ile yetiştirirken;  Filistinli anneler  ise kızlarını   evlerine siyonist baskını  olduğunda nasıl davranacaklar, evlatlarını ve namuslarını nasıl savunacaklar, eşleri gözlerinin önünde hiçbir suçu olmadığı halde tutuklanırken nasıl dimdik vakarla, korkusuzca duracaklar,  açlığa yokluğa yenilmeyip  çözüm odaklı olup sancağı yere düşürmeden nasıl devralacaklar, kutsal emanet olan şerefimiz Kudüs ve Filistin’in her bir zerresi için  evlatlarını bile yeri geldiğinde  nasıl sabırla şehitliğe uğurlayacaklarını öğretirken,  onları asil ve cihad ruhlu kadınlar olarak yetiştirirler  

Onlar kadınlığı bir meta olmaktan çıkaran onurlu ve mücadeleci  bir  ruha dönüştüren kadınlardır. İslami kodlara sahip kadınlardır onlar.  Derler ya hani "Aslanın dişisi de aslandır" işte tam da bu deyime yakışır, o mübarek elleri öpülesi kadınlar. İmanlarının zekatlarını verseler 2 milyar Müslümana yetecek koca yürekli analar.

 

Filistin’de kadın olmak asil ve iman dolu bir varlık olmanın farkında olmaktır.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR