Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


EY YAHUDİLER!

F. Yılmaz Altunöz’ün “yeni” yazısı…


Ey Yahudiler! Filistin topraklarında işgalci güç ve soykırım patentli adına İsrail denilen yapı; kin, nefret ve öfke saçtığının farkındasınız. Dünya Yahudiliğinin temsilciliğini üstlenen İsrail; İnsan aklı ve vicdanı ile alay etmektedir. Barış kavramını kirletmekte ve insanlığın yüreğinden çekip almaktadır; İsrail. Semavi dinlerle alay etmekte ve onların kutsallarını hiçe saymaktadır; İsrail. Semavi bir din olan İslam’ın en kutsal ayı Ramazan ve en kutsal gecesi Kadir gecesinde; çocuk, yaşlı, kadın ve sivil demeden başlarına ölüm yağdırıyor; İsrail. Siz Yahudiler! İsrail’in yaptıklarını kabul etmiyoruz, bizi temsil etmiyor deseniz de; insanlık dışı bu yapı, tüm katliamları sizin/Yahudiler adına yaptığını söylüyor.

            Ey Yahudiler! Siz tarihi okuyan bir kavimsiniz. Aynı zamanda mitoloji üreterek tarih uyduran bir kavimsiniz. Tarihte İsrail oğullarının yani Yahudilerin başına neler geldiğini diğer milletlerden daha iyi bilirsiniz. Ama tüm bu olanlardan dolayı başka milletleri sorumlu tutmayın. Bunların tamamı sizin davranışlarınızdan (sömürü, kin, nefret, bozgunculuk, fitne, ifsat, peygamber öldürmek, din tahrifi) dolayı başınıza geldi. Ki Kur’an-ı Kerim sizin davranışınıza ışık tutar “Biz İsrâiloğulları’na kitapta şunu bildirdik: Doğrusu siz yeryüzünde iki kez bozgunculuk çıkaracak ve gerçekten büyük bir taşkınlıkla büyüklenip azacaksınız. Nitekim ilk bozgunculuk ve büyüklenmenizin karşılığını görme vakti geldiğinde, çok güçlü, savaşçı, acımasız kullarımızı üzerinize musallat ettik. Onlar da sizi yakalayıp öldürebilmek için evlerinizin içine varıncaya kadar her tarafı didik didik aradılar. Bu, kesinlikle yerine getirilmesi gereken bir sözdü.(el-İsrâ 17/4-5)”

Ey Yahudiler! Buhtunnasır (Nebukadnezar - Nabucco)’yu iyi bilirsiniz ahd-i Atik kitabınızda anlatılır. Buhtunnasır  Kudüs’ü M.Ö. 586 da ele geçirmiştir. Yahuda Kralı Tsedekiya kaçmaya çalışırken yakalanmış, gözleri önünde ailesi katledilmiş, kendisi de kör edilerek Yahudilerin büyük bir kısmı ile birlikte esir olarak Bâbil’e götürülmüştür. Kudüs şehri yakılmış, Süleyman Mâbedi yıkılmıştır. Askeri, sivil ve dini liderleri Ribla’da idam ettirmiştir. Sürgüne gönderilen halk her şeyini geride bırakarak göç etmek zorunda bırakılmış, geride kalanlarsa yeni efendilerinin hizmetinde yaşamaya devam etmiştir. Şehri tamamen tahrip eden ordu, yıkılan mâbedin kapı ve duvarlarından söktüğü altın kabartmalarla birlikte kıymetli eşyaları, şehirden topladığı ganimetleri Bâbil’e götürmüştür. Ahd-i Atik sandukası da kayıplara karışmış ve nerelere gittiği asla bilinememiştir.

Ey Yahudiler! Roma imparatorluğunu unutmadınız. M.S. 70 yılında Roma ordusu Kudüs’e girdi. Tüm dinsel tapınakları dahil, şehri tümüyle yakıp yıktı ve talan etti. Yahudiler için en kutsal olan Herod Tapınağı talan edildikten sonra yıkılıp yerle bir edildi. Sonra şehir tümüyle yakıldı.

Ey Yahudiler! Siz yakın tarihte olanları da hatırlamalısınız. 1096'dakibirinci haçlı seferi Rhineland katliamları,İspanyol Engizisyonu, Yahudilerin 1290'da İngiltere'den, 1492'de İspanya'dan ve 1497'de Portekiz'den sürgün edilmeleri, çeşitli pogromlar ve Nazi Almanyası'nın gerçekleştirdiği Holokost  hafızalarınızda tazeliğini korumalıdır.

Ey Yahudiler! Tarihte size karşı yapılan katliam, sürgün ve soykırımdan sonra gidecek bir yer buldunuz. Ki öncelikle İslam hakimiyetinde bulunan ve Müslümanların yönettiği ülkelere gittiniz. En rahat ettiğiniz ülkelerde Müslüman ülkelerdi. Osmanlı Devleti bunların başında gelmektedir.

Ey Yahudiler! Şimdi İsrail Yahudiler adına katlediyor, sürgüne gönderiyor, işgal ediyor. Yakıyor ve yıkıyor. Bebekleri öldüren, yaşlıları katleden, hastaneleri bombalayan Yahudi İsrail. İsrail’in yaptığı anti-insanizim insanlığın hafızasına kaydediliyor. Dijital çağ bu yapılanları not ediyor.

Ey Yahudiler! Sosyolojik ve tarihi bir gerçek ki; sizin nüfusunuz ve her türlü varlığınız;  ne bölgesel güç ne de küresel güç olmaya yeterli değildir. Bu konumunuz, bu devran böyle sürmeyecektir. İsrail sizin adınıza insanlığa nefret, kin ve düşmanlık ekmektedir. Ve insanlık bir gün bunun hesabını soracaktır.

Ey Yahudiler! Ey dünya Yahudileri! Anti-insanizim İsrail’i durdurun. İsrail gibi düşünmediğinizi haykırın. Yarın çok geç olabilir. Küresel bir anti-semitizm başlayacak olursa; gidecek bir yeriniz de olmayacak. O zaman bir Osmanlı Devleti bulamayacaksınız.

        

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR