Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


ELEŞTİRİSEL BAKIŞ FİLİSTİN

Furkan Yılmaz ALTUNÖZ'ün yeni yazısı;


Acı, yoksulluk ve sürgün tüm canlılar için korkunç bir süreçtir. İnsan denen varlık içinse çok acı verici bir haldir. Bu istenmeyen tablonun uzun süre devam etmesi; sebep ve sonuç ilişkilerinin eleştirisel bakışa tabi tutulmasını beraberinde getirmektedir. 

Filistin. Gazze. Kudüs. Mescid-i Aksa. Düşüncenin hapsedilmesi. Hayalin sınırlanması. Hedefin küçültülmesi. Önceleri Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyalar vatan sathı ve misakı milliydi. Sonraları kabile ve ulusal sınırlar vatan ve misakı milli oldu. Koca imparatorluk şehir devletlerine dönüştü. 

Neden? Niçin? Nasıl? Bu soruların en kolay ve kaçamak cevabı; Siyonist Yahudiler. Amerika. İngiltere. Her taşın altında onlar var. Peki, biri çıkar da “siz neredeydiniz?” diye sorarsa! Sahi “Müslümanlar son 300 yıl neredeler?” diye sorarsa! Ufuksuzluk. Vizyonsuzluk. Tembellik. Kaçkınlık. Yorgunluk. Yalan. Umursamazlık. Sefahat. Ve daha korkunç olanı; mazeret. Evet! Mazeret fabrikasına dönüşmek. 

“Çözüm yollarınız nedir?” Kahrolsun İsrail. Kahrolsun ABD ve iş birlikçileri. Yeterli mi? Değil. Filistin için bir projeniz var mı? Kısa, orta ve uzun vadede. Eğer yoksa Filistin’de katliam, soykırım ve sürgün yıllarca devam edecektir. Ebabil kuşlarının gelmesi için onların dilini bilmek gerekir. Kızıl denizi yarmak için asa’ya sahip olmak lazım.

Filistin’e/Gazze’ye ölüm yağıyor ama henüz El Fetih örgütü ve diğer örgütler Hamas’la birlikte savaşmıyor. Nehirden denize kadar intifadan eser yok. Gazze haricinde Filistin’de günlük yaşam sorun yok gibi devam ediyor. Nargileler varlığını sürdürüyor. İslam dünyası halk ve siyasi irade olarak yeterli destek vermiyor. Ama söze ve slogana gelince; kahrolsun İsrail. Yaşasın Filistin. 

Filistin’de Siyonist yapı işgal ve egemenliğini Üniversite üzerinden gerçekleştirmiştir. Filistin’de Siyonist yapı işgal ve egemenliğini Kibbutz üzerinden gerçekleştirmiştir.  Kudüs İbrani üniversitesi; 1918 yılında temeli atılan okulun açılış töreni 1 Nisan 1925'te gerçekleşti. Henüz daha 1948 yılına 50 yıl var. 

Kibbutz; Filistin’de Yahudilerin geleneksel olarak tarıma dayalı tüm mülkiyetin ortak olduğu komün tarzı yaşayan topluluklara verilen isimdir. Siyonist katil yapının kurumsallaşmasında ve Filistin topraklarının ele geçirilmesinde önemli etkileri olmuştur. Yahudilerin egemenliği üniversite ve toprak üzerinden gerçekleşmiştir. 

Kol kırılır yen içinde kalır kültürü bir felakettir. Büyükler daha iyi bilir inancı bir sorumsuzluktur. Mazeret şeytanın adımlarıdır. Musahabe, Murakabe, Muhasebe, Tenkit, Öz Eleştiri kültür ve karakter yoksunluğu; acılara kapıdır.  

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR