Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ömer Naci YILMAZ


Dostlarımız ve düşmanlarımız birleşti

Churchill, ?Türkiye solarsa sulayın, büyürse budayın.? demişti.


Müslüman Türkler Anadolu´ya yerleşmek amaçlı geldikleri, Malazgirt Meydan Muharebesinden beri birileri kabul etmese de ?Beka Mücadelesi? vermiştir, vermeye de devam edecektir. Tarih boyunca devletleri yıkılmış, düştüğü yerden kalkmayı başarmış ve yeniden devlet kurmuş bütün milletlerin ?Beka Meselesi? vardır. Geçmişte kurduğumuz devletlerin yıkılışı ne meselesiydi ki?

Türkiye´nin Beka mücadelesi, gündelik siyasi rekabete kurban edilecek bir mesele değildir. Meseleyi değersizleştirmek için ?Beka Meselesi değil, Zekâ Meselesi? gibi yaklaşımların bizzat kendisi zekâ meselesidir. Bu yaklaşımı ileri sürenlerin siyaset anlayışları parti içi mücadeleye gelince süper zekâ ürünleri sergilerken, ülke meseleleriyle alakalı politikalar üretmekte ise tam tersi bir anlayışa teslim olabilmektedirler. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misalinin doyumsuz oyuncuları, hangi zekâ meselesinden bahsedebilirler ki?

Ortadoğu´yu bizden koparan ve yutulabilecek şekilde parçalara bölen ve butik devletler kuran İngilizlerin ünlü siyasetçisi Churchill, ?Türkiye solarsa sulayın, büyürse budayın.? demişti. Bu cümle bile bizim ?Beka? diye bir derdimizin olduğunun göstergesidir. Ne yazık ki Türkiye´nin Beka Meselesi yoktur diyen zihniyet bir kez olsun İngilizlere laf edebilmiş midir? Türkiye´nin Reis´ine efelenirken İngiltere´den gelen basit bir politikacı karşısında el pençe divan dururlar.

/resimler/2019-3/11/0618586984819.jpg

 Yakın tarihimizde yaşadığımız Kıbrıs Meselesi bizim Beka Mücadelesi verdiğimizin en açık örneğidir. Amerika´nın ikircikli politikalarından ve başkan Johnson´ın gönderdiği mektuptan ziyadesiyle bunalan İsmet Paşa, Bakanlar Kurulu´nda yaptığı konuşmada ?Dostlarımız ve düşmanlarımız bize karşı birleşmiştir.? diyerek ABD yönetimini eleştirmekte ve Türkiye´nin yalnızlığının altını çizmekteydi. Sonrasında ABD´nin Türkiye´ye uyguladığı silah ambargosu, vermekte olduğumuz Beka Mücadelemizin haklılığını ortaya koymuştu. Kıbrıs Barış Harekâtı´nda uçaklarımızın benzinini Libya Lideri Kaddafi´nin verdiğini, halkını sevip yöneticilerini sevmediğimiz Suudi Arabistan yönetiminin ABD´ye rağmen Türkiye´ye bir buçuk milyon dolar yardım gönderdiğini çocuklarımıza anlatmalıyız.

Dünyanın büyük şeytanları, mesele Müslüman Türkler olunca veya Müslüman Türklerin etkinliğinin olduğu coğrafyalar olunca bir araya gelmeyi her zaman başarmıştır, bundan sonra da başaracaktır. Onların bir araya gelmelerinde, gelebilmelerinde Papalığın rolü hiçbir zaman öne çıkarılmaz. Dünya halkları da zanneder ki Vatikan Roma´nın içinde turizm devleti. Oysa hangi mezhepten olursa olsun, geçmişte birbirlerini kıtır kıtır kesmiş olsalar da konsept değişikliği yaptılar ve hedef tahtasına İslamı ve Müslümanları koydular. Sürekli atış halindeler.

/resimler/2019-3/11/0619385110026.jpg

Bütün bunlara ve ABD şeytanının ikircikli politikalarına rağmen ayakta kalmayı başarabiliyorsak, bunu beka mücadelemizi hakkıyla vermize borçluyuz. Bizim demokrasi veya cumuhuriyetle, parlementer sistem ve başkanlık sistemiyle yönetilmemiz hiç umurlarında değil. Cumhuriyetle yönetildik, parlementer demokrasi ile idare edildik de bizden memnun oldular mı? Bak Araplar, bulmuşlar işin kolayını ?İtaat et, rahat et.? Şahsiyet mi, onur mu, neye lazım ki? Koltuğu ve krallığı korumak en büyük onurdur onlar için. Konuyla alakalı olarak Dışişleri bakanlarımızıdan İhsan Sabri Çağlayangil´in Politika gazetesi muhabiri, daha sonraları Dışişleri bakanlığı da yapan  İsmail Cem´e yaptığı şu değerlendirme de önemlidir. ?Bakın İsmail Cem Bey, Amerika şuna aldırmaz. Bir memlekette demokratik idare olmuş, şoven idare olmuş, faşist idare olmuş ona hiç bakmaz. Amerika o memleketin kendisine ne ölçüde tabi olduğuna, kendi politikasına ne derece uyduğuna bakar?.?

Birileri kabul etmese de ülkemizin beka meselesi vardır. Büyüdükçe, geliştikçe, ürettikçe birileri senin varlığından elbette rahatsız olacaktır. Ya Araplar gibi zilleti seçecek, ABD´ye uşaklık yapacağız. Ya da İzzeti ve onuru tercih edip kimseye bükülmemek için çok çalışacağız.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR