Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


​DİRİLİŞ ŞAİRİNE BİR ŞAHİTLİK DENEMESİ

Yazarımız Bülent Acun'un "yeni" yazısı...


Hani bazı insanlar vardır, sırf varlığı bile sizin için bir bahtiyarlık sebebidir. Diriliş neslinin soylu muallimi merhum üstad Sezai Karakoç’un da sadece varlığı bile başlı başına bir bahtiyarlık sebebiydi.

“Varlığın yeter” sözünün en çok yakıştığı kimselerden biriydi.

Hani bazı insanlar vardır, huzurunu meşgul etmemek  için yanına pek gitmemişsinizdir, sık sık karşılaşıp, sohbet etmemişsinizdir. Fakat o insanların varlığı bile size huzur verir, güven verir, güç verir. İşte Diriliş neslinin amentüsünün kıymetli müellifi merhum Sezai Karakoç üstadımızda o insanlardan biriydi.

Hani bazı insanlar vardır, halkın içinde sıradan biri gibi durur, gezer, yaşarlar halbuki bilenlerin ve tanıyanların nezdinde onların çok özel bir yeri vardır.

İşte Mona Roza şairi Merhum Sezai Karakoç da o değerli şahsiyetlerden biriydi. Şöhretin zirvesinde olduğu halde sadelik ve tevazudan zerre kadar taviz vermedi.

Hani bazı insanlar vardır, “onlardan birini verin alın şu koca dünya sizin olsun’’ dersiniz.

Samanyolunda ziyafetin muhterem müellifi merhum Sezai Karakoç da o mühim şahsiyetlerden biriydi.

Onun fikir ve düşünce dünyasına dünyalar feda edilse sezadır.

Hani bazı insanlar vardır, adeta tek başına bir ümmet, tek başına bir millettirler. Memleketin huzur ve refahını  milletin değerlerinde arayan üstad Sezai Karakoç da tek başına bir ümmet, tek başına bir millet idi.

Hani bazı insanlar vardır, hayatlarıyla bile insana ders verirler. İşte üstad Sezai Karakoç da dermanını derdinde bilen ve bulan o bahtiyarlardan biriydi.

Hani bazı insanlar vardır, sadece şiir yazmakla yetinmez aynı zamanda şiir gibi de yaşarlar.

Üstad merhum Sezai Karakoç da şiarını şiire dönüştürmüş şuurlu bir şair idi.

Hani bazı insanlar vardır, onları bilmek, tanımak, görmek, konuşmak insanlar için büyük bir iftihar vesilesidir. İşte merhum Sezai Karakoç da kendisini görenlerin, bilenlerin, tanıyanların kendisiyle konuşup kitaplarını okuyanların her daim iftihar ettikleri erdemli bir mütefekkir idi.

Hani bazı insanlar vardır, gittiklerinde adeta dünyanın içi boşalır, içimizi diriliş aşkıyla dolduran merhum üstad Sezai Karakoç hakka yürüyünce de aynen böyle oldu. Adeta dünyamızın içi boşaldı.

Hani bazı insanlar vardır, sadece hayatlarına değil, ölümlerine bile gıpta edilir. Kendisini bilip tanıyan herkesin hakkında çok güzel şahitliklerde bulunduğu merhum üstad Sezai Karakoç da hem hayatına hem de ölümüne gıpta ettirdi.

Hani bazı insanlar vardır, güzel düşünür, güzel yazar, güzel konuşur, güzel yaşar, güzel ölür

Dünyayı bir sürgün yeri görerek, “uzatma dünya sürgünümü’’ diye Rabbine dua eden merhum üstad Sezai Karakoç’un güzel düşünüp, konuşup, yazıp yaşadığının şahitleri güzel bir ata binip gitmiş olmasın da duacısıyız.

Hani bazı insanlar vardır, düşmanları bile onların erdemlerini takdir etmekten kendilerini alamazlar, ömrünü her dem erdemli olmaya adamış merhum Sezai Karakoç da bu seçkin şahsiyetlerden biriydi.

Hani bazı insanlar vardır, kendilerini bir davaya adamışlardır. Hayatını  inandığı hakikatlere adayan merhum üstad Sezai Karakoç da bu kutlu kervanın yolcularından biridir.

Ey vardan da yoktan da öte olan varın mümin  bahtiyarı, ey bu toprakların medarı iftiharı, ey diriliş muştusu, kışımızın baharı, Rabbimden sana rahmet olsun, mekanın cennet olsun, amel defterin yazdığın kitapların sevabıyla dolsun.

 

Kaynak:Yeni Söz Gazetesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR