Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


DİN HİZMETKARLARI VE CAMİLERİMİZ

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


1 -7 Ekim günleri arası 1 haftalık bir zaman din görevlileri ve camiler haftası olarak idrak edildi.

Bu hafta sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe müftülükleri din hizmetkârları (Müftüler, vaizler, imamlar, müezzinler, Kur'an kursu öğreticileri) için eğitici, şuurlandırıcı, donanım ve ideallerini tazeleyici bir dizi program düzenledi. Emek veren tüm teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum.

Bazı sivil toplum kurumları, belediyeler, valiler, kaymakamlar, siyasetçiler ve devlet erkânı da hafta sebebiyle din hizmetkarlarını unutmadılar. Bizzat ziyaret ederek, mesaj yayınlayarak, telefonla arayarak tebriklerini bildirdiler. Merkez ve taşra teşkilatındaki diyanet hizmetkarlarına moral verdiler. (Moral vermeyi düşünemeyen ya da gereksiz görenlere bir sözümüz yok, keşke düşünebilselerdi.)

Hafta sebebiyle görevini ibadet aşkı ile yapan, bir yandan kendi donanımını geliştirip her gün yeni şeyler okuyup öğrenip kendini yenileyen, ilmini, irfanını, cemaatle muhabbetini geliştirirken diğer yandan görev yaptığı cami, Kur'an kursu, müftülük hizmet binasını kendi evi gibi koruyup kollayan, toz toprak, kir pas içinde virane bırakmayan merkezden taşraya tüm diyanet personelini tebrik ediyorum, onlara duacıyız. Bu konuda kaygısız olup, salla başı al maaşı olanları yüce divana havale ediyorum.

Diğer yandan diyanet teşkilatına personel alımında göreve talip olan adayların seçiminde bilgi ve güzel Kur'an okuma özelliklerinin yanında mutlaka şahsiyet araştırmasının da yapılmasının (Para hırsı var mı, makam hırsı var mı, zina, kumar, hırsızlık, dedikodu, günlük politikaya karşı aşırı zaafları var mı, aşırı korkaklığı var mı, insanlara cemaate karşı kaygısız mı vb) zaafları varsa mutlaka güvenlik soruşturması ile tespit edilip bu zaafları olanların teşkilata kesinlikle alınmaması gerekir.

Eğer bu özelliklere dikkat edilir, hasbelkader gözden kaçanlar da varsa tespit edilip teşkilatla ilgisi kesilirse hem diyanet teşkilatının hem de personelin itibarı kurtulur. Bu konuda asla tavizkar olunmamalı diye düşünüyorum. Zira kurumun itibarı, itibar bozan görevliden daha önemlidir.

Bunun yanında geçmiş zamanlarda kadınların günlük hayatın içinde olmaması sebebiyle özellikle önceki zamanlarda yapılan camilerimiz de ne yazık ki bayan cemaatin abdest ve namaz ortamı fazla dikkate alınmamıştı. (Son yapılan camilerde hamdolsun buna dikkat edilmeye başlandı.) Cami yapım müracaatları ve proje onayında bu kurala hassasiyet gösterilmeli diye düşünüyorum.

Şunu asla unutmayalım camisini, Kur'an kursunu kendi evi ve Allah'ın evi olarak düşünüp sahip çıkan imam ve kurs öğreticileri, üyesinin haksız taleplerine fırsat vermeyen onları idealist ve donanımlı hizmetkarlar olarak yetiştirmek isteyen sendika yöneticileri ve personelinin yanlışlarına fırsat vermeden onları koruyup kollayan diyanet idarecileri takdir edilen, el öpülesi, peygamber varisi insanlardır. Tüm diyanet teşkilatımızın din görevlileri ve camiler haftasını tebrik ediyorum.

Selam ve dua ile.

Kaynak: Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR