Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


​DERSLİK İBRETLİK

Yazarımız Bülent Acun'un "yeni" yazısı...


Sahaflık nedir:

 TYB İstanbul Şubesi’nde kültür tarihçisi Dursun Gürlek ve Erguvan Yayınevi sahibi Mekki Yassıkaya ağabeylerle sohbet ediyoruz.  Söz dönüp dolaşıp sahaflara ve kitaplara geliyor. Dursun Gürlek ağabey bir dönemin hassasiyetini özetler mahiyette şu bilgileri veriyor:

‘’Merhum Muzaffer Ozak, herkese her kitabı vermezdi. Eğer bir kişi bir kitabı okumaya layık değil ise o kişi o kitaba ne kadar para verirse versin kesinlikle o kitabı Muzaffer Ozak merhumdan alamazdı. Merhum sahaflığı da şöyle tarif ederdi:’’ Ölenlerin kitaplarını, ölecek kimselere satmak’’

 

Canından olma:

Bir gün Aksaray metro istasyonundan sofular hamamına doğru yürürken bir kişinin arkadaşına şöyle nasihat ettiğini duydum.’’ Kardeşim tamam zengil ol mal, mülk kazan fakat zengin olacam diye  de canından olma’’

 

Doktora dua:

TYB İstanbul Şubesinde Prof.Dr.Nihat Bengisu için düzenlenen vefa programında konuşmacılardan biri dua vezninde duygularını açıklar mahiyette şöyle dedi:

‘’Allah hocamıza sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin. Biz hasta olursak o bize bakar fakat o hasta olursa biz ona bakamayız’’

 

Aşçılığın sırrı:

Mesleğinde hayli mahir emektar bir aşçıya bu işin sırrı nedir diye sordum cevabı oldukça hikmetliydi:

‘’Azizim ben onu bunu bilmem. insanın elinin yaptığını ağzı beğenecek.’’

 

Ayağının tozu başımın tacıdır:

Bir caminin  çay ocağında tanışmakta olan iki kişinin arasında geçen öyle bir diyaloğa şahit oldum ki beni nasıl mest ettiğini anlatamam. Aziz milletimizin sahabe efendilerimize olan derin aşk ve muhabbetini resmedip, özetleyen o muhteşem diyalog şöyle :

-Adın ne gardaş?

-Cafer abicim

-Hımm Cafer-i Tayyar

-Aah nerde abicim o mübareğin ayağının tozu olsam yeridir, onun ayağının tozu benim başımın  tacıdır.

 

Kudüs’ü yönetmek Müslümanların hakkı:

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen  Emanetim Kudüs Gençlik Kongresine AGD Genel başkanı Salih Turhan da katılarak veciz bir konuşma yaptı. Konuşmasının satır aralarında Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya dair önemli mesajlar verdi.

O anlamlı cümlelerden biri de şu:

‘’Kudüs’te yaşamak herkesin hakkı fakat Kudüs’ü yönetmek Müslümanların hakkıdır.’’

 

İki şerden bir hayır çıkmaz:

İmkan bulduğum ölçüde çeşitli vesileler ile halkın arasında bulunur, onların konuşma ve tartışmalarına adeta kulak kesilirim. Bazen öyle tartışmalara şahit oluyorum ki emin olun onların yanında anlı şanlı ekran tartışmaları solda sıfır kalır.

İşte Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve bu işgalden doğan Amerika- Rusya gerginliğinin gündem olduğu bir tartışmada arkadaşının kendisine ;

-Kardeşim sen Amerika’dan yana mısın Rusya’dan yana mısın diye sorması üzerine sorunun muhattabının o soruya verdiği muhteşem cevap:

-‘’Kardeşim ben ne Amerika’dan yanayım ne de Rusya’dan yana çünkü bunların ikisi de kafir, ikisi de zalim, ikisi de batıl. Ben bu zalimler arasındaki mücadelenin ne tarafıyım ne de taraftarıyım. Bu iş Fenerbahçe, Galatasaray taraftarı olmaya benzemez. Senin sorduğunda sorumu sanki! ya hu iki şerden bir hayırın çıktığı görülmüş müdür?

 

Kaynak: Yeni Söz Gazetesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR