Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


CİNSEL TEDHİŞ

Yazarımız F. Yılmaz Altunöz^´ün konu ile ilgili değerlendirme yazısı...


CİNSEL TEDHİŞ

Yılmaz ALTUNÖZ                                                                      

Araştırmacı-Yazar

İnsan, insanlık tarihi içerisinde birçok farklı acılarla karşı karşıya kalmıştır. Gerek kendi elleriyle ortaya koyduğu; şiddet, tedhiş, terör ve savaşlar; gerekse tabiatta meydana gelen; yangın, sel, deprem gibi felaketler sonucu acıyı yaşamıştır. Ancak bunlardan en acı olanı; insanın kendi iradesi ile yaşattığı acılardır. Şiddet, tedhiş, terör ve savaş gibi.

Hele bu şiddet, tedhiş ve terör faaliyetleri kendini savunamayan ve koruyamayan kimselere yönelik yapılıyorsa; daha korkunç bir boyut taşıyacaktır. 

Tedhiş ve  terör kavramları arasına az bir fark olsa da; birbirinin yerine kullanılabilir. Tedhiş ?Korkutma, dehşete düşürme, ürkütme, yıldırı?. Terör ise "Yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma, tedhiş" olarak tanımlanır. Her acı içeren davranış tedhiş olarak adlandırılabilir. İşte bunlardan biride ?cinsel tedhiştir.? Semavi dinler (Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam) yasakladığı bu davranış biçimi; insanlık tarihi boyunca bir günah/suç olarak varlığını devam ettirmiştir. Genelde bireysel bir davranış boyutunda kalsa da bazı dönemlerde toplumsal bir boyut kazanmıştır. Lut peygamberin kavmi Sodom, Gomorra ve İtalya´nın pompei kentinde olduğu gibi.

Fransız devrimiyle birlikte dinin sosyal hayattan kovulması yani devrime kadar Tanrı merkezli olan sosyal hayat yerini insan merkezli ve seküler bir hayat anlayışına bırakmıştır. Felsefi anlamda tanımlanacak olursa ?hiçbir ahlâkî değeri ve kuralı tanımayan, sosyal baskı ve kontrolü kabul etmeyen, ahlâk tanımaz bir doktrin? olan nihilizm egemen olmuştur. Nihilizm hazcılığı doğurmuştur. Hazcılık, nihilizm gibi bireyin zevk aldığı şeye ulaşması için vicdan, ahlak ve din gibi değerleri dışlayarak yaşam alanı oluşturmayı hedeflemiştir.

Cinsel tedhiş, sınırsız cinsel doyuma ulaşma isteğinin adıdır. Cinsel hedefin cinsiyetini, yaşını, ruhi dünyasını ve konumunu dikkate almaksızın; doyuma ulaşmak ve cinsel hazzı elde etmek için her hedefin meşru kabul edilmesidir. Bu hedefler arasında ensest ilişkiler, pedofili, eş cinsellik ve beyaz kadın ticareti; hatta insan dışı varlıklar sayılabilir.

Cinsel tedhişin en korkunç boyutunu pedofili oluşturmaktadır. Ancak bunun daha da korkunç olanı ensest pedofili boyutunda olanlardır. Çünkü kendini ifade edemeyen, yalnız başına ayakta duramayan, barınma, korunma, beslenme ve güvenlik gibi tüm ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan; 3 ? 12 yaş arası çocukların aile bireyleri tarafından; tecavüze ve istismara uğraması tarif edilemez bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Çünkü bu cinsel tedhişe maruz kalan çocuk kendisini ifade edecek ve korunma talep edecek çağa gelinceye kadar, bu sapkın ve hiçbir ahlaki ve dini otoritenin kabul etmediği bu davranışa muhatap olacaktır. Pedofilik ensest ilişkinin ortaya çık(arıl)ması uzun bir zamana ihtiyaç duyar. Polisiye ya da hukuki süreç geç başlar.  Ancak bu saldırılar altında yetişen bir bireyin; ruh, zihin ve beden sağlığının yerinde olmayacağı bir gerçektir. Bu haletiye ruhiye içerisinde yetişen çocukların; sorunlu bir birey olacağı da unutulmamalıdır. 

İnsan türünün geleceğini tehdit eden ve önlem alınmazsa çok acı sonuçları olacak olan; cinsel tedhişin her boyutunun durdurulması gerekmektedir. Haz tutkunu, hazcılığa tapınan ve tüm kutsalları ret eden bu mantığın tedavi edilmesi zorunluluktur. Şefkate ve merhamete muhtaç, sevgi ve ilgiye, güvene en çok ihtiyaç duydukları yaş diliminde olan çocukların ve kendini koruyamayan bedenlerin; kimlikleri ve statüleri ne olursa olsun cinsel tedhişçilerden korunmalıdır.

21. yy.da insanlığın ciddi bir sorunu ve sınavıdır bu. Var olan bu insani problem her bireyin, her ailenin, her toplumun ve her ülkenin problemi haline gelmiştir. Şu birkaç örnek konunun ciddiyetini ortaya koymaktadır; 

Hollanda´da yayımlanan ve her çocuğu potansiyel kurban olarak sunan ve ülkede tartışmaya neden olan ?pedofil el kitabının? yasaklanması isteniyor.  Kitapta, "pedofillerin çocuklara nasıl ulaşabileceği, dikkat çekmeden nasıl cinsel istismarda bulunabileceği? anlatılıyor.  Hollanda İstismarla Mücadele Vakfı, Adalet Bakanlığı´nın "suç unsuru bulunmadığı" gerekçesiyle yasaklamayı reddettiği "pedofil el kitabı" için mahkemeye başvuruyor.

Aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere York Dükü Andrew gibi güçlü isimlerin de bulunduğu çevrelerle yakın arkadaşlığı olan; ABD´li yatırım fonu yöneticisi 66 yaşındaki milyarder Jeffrey Epstein; en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklandı.

MTV, Eurosport gibi birçok eğlence ve tematik kanalın Türkiye yayın hakkının sahibi olan Fatih Oflaz, kızına 8-13,5 yaş arasında 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunmaktan yargılandığı davada 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya´da; güvenlik güçlerinin "kocana iftira atma" dediği öne sürülen ve kanser olan bir kadın;  kocasının (baba) 4.5 yaşındaki kızına 1.5 yıl boyunca tecavüz ettiğini aktardı.

Nihilist ve hazcı anlayışın beraberinde küresel bir sorun haline gelen; cinsel tedhiş durdurulmalıdır. Şayet insanlar bu konuda bir adım atmazlarsa, tarihin tanıklığında; Allah´ın buna sessiz kalmayacağı düşünülmelidir.

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR