Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Şakir KURTULMUŞ


CENNETİN ÇOCUKLARI OLMAK.

Yazarımız Şakir Kurtulmuş'un, 'Cennetin Çocukları Olmak' başlıklı duygu yüklü yazısı...


canım kızımm..şeymam..
dün çok üşüdüm.hava soğuktu..ama üşüdüm diyemedim..aklıma sen geldin..toprağın altındaki serinlik geldi..su geldi..çamurlu topraklar geldi.ağaçların dallarında üşüyen serçeler geldi..saçaklara kaçıp sığınacak bir yer arayan halleri geldi..rüzgarda fırtınada korunmaya çalışan başlarını sokacak küçük bir yer arayan kediler, yavruları geldi..daha neler neler geldi..hep seni düşündüm. ve diyemedim sana kızımm şeymam..sen üşümüyor musun...napıyorsun bu soğuklarda, diye...üşürsen nasıl ısınıyorsun..kim ısıtıyor..bebekken karda üşüyünce ellerini avuçlarımız arasına alıp ovaladığımı nefesimle ısıtmaya çalıştığımı hatırladım..üşüyünce hemen gelir uzatırdın ellerini ...baba üşüdü...üşüdü..derdin...
geçtiğimiz günlerde necdet subaşı amcanın oğlu ebuzer babasına hitaben bir mektup yazmış.. (gördün mü..tanıştınız mı ebuzerle.eğer yakınlarındaysa muhakkak arayıp bul ebuzerle tanışmanı isterim.) ne güzel ifade etmiş duygularını..çok etkilendik..canım kızımm. annene,kardeşin büşraya okumak istedim, okuyamadım..iki defa denedim, sonunu getiremedim..en sonunda kardeşine maille gönderdim, kızım okuyamıyorum ben sana gönderdim..okuyabilirsen sen okumaya çalış, dedim. düğümlendi boğazım..kelimeler çıkmıyor..dudaklarımın üşüdüğünü, çatlamak üzere olduğunu hissettim..kalbimin tiril tiril titrediğini gördüm..devam edemedimm.
canım kızım..şeymam..
necdet amcanın oğlu ebuzerin mektubunda seni buldum ben..sanki sen bize yazmışsın gibi..öyle duygulandık ki okurken..isimler farklıydı sadece. ebuzerin kardeşleri, ailenin diğer büyüklerinin isimleri farklıydı.ama o isimlerin yerine ben senin abilerinin, kardeşinin isimlerini koyarak okudum o bölümleri..
ayrı ayrı konaklarda kalıyorsunuz ama aynı mahaldesiniz..hepinizin hikayesi bu kadar mı benzer birbiriyle..cennetin çocukları olmak böyle bir şey mi..
ne zaman seni özlesem geliyorum yanına..sesleniyorum..
sesleniyorumm..biliyorum yakınımda olduğunu..ama sesini duyuramıyorsun bana..senin yerine senden önce yanıma gelen kuşlar konuşuyor..serçeler, güvercinler ve martılarla dostluğum bundan canım benim..onlarla konuşuyorum sık sık..sen gelmeden yanıma onlar koşup müjdeliyor senin de yolda gelmekte olduğunu..dün seni beklerken küçücük bir serçe gelip haber verdi..kapıdaki görevliler anons etmişler ismini baban ziyarete geldi diyee..nasıl sevinmişsin..nasıl sevinmişsin babam geldi diye...canımm benimm..
gene gelirim ben kızım..gene gelirim..bazen dünya işlerine kaptırıveriyoruz kendimizi..bunalıyoruz..huzur mekanları arıyoruz..başkalarını bilmiyorum ama ben camileri, mezarlıkları bu yüzden çok seviyorum..sık sık gidiyorsam, sana geliyorsam o'nu çok sevdiğimizden..o'nu sevmenin, o'nu sevenleri de sevmenin nasıl bir duygu olduğunu bildiğimizden..
canım benim..buraya gelemediğimiz zamanlar bil ki hep dualarımızdasın..seni özlüyoruz..seni seviyoruz..
seni çok özlüyorum..
seni çok seviyorum..
ebuzere, arkadaşlarına çok selamlar..
canım kızım..
çok sevgiler..
...
baban..
ŞAKİR KURTULMUŞ

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR