Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


BİR MASAL KORONADAN KURTULMA SIRRI

Seyit Ahmet Uzun Masal Terapisti


 

Bir varmış başka hiçbir şey yokmuş. Allah her şeyi yaratmış yaratılışını güzel yapmış. Temiz olanları da çok ama çok sevmiş.

Dünya çok güzel bir yermiş güzel olmasına ama bir gün çok büyük bir salgın çıkmış. Ölümcül hastalıklar yayıyormuş. Adına Korona deniyormuş. İnsanları güzel bildikleri her şeyden ama her şeyden mahrum bırakmış. Yarasalar gündüzleri geceye çevirmiş her yer sessiz ve karanlıkmış.

Masmavi denizi gezemiyorlarmış, el ele tutuşup oyun oynayamıyorlarmış, kırlarda piknik yapıp eğlenemiyorlarmış. Herkes evine çekilip hapis olmuş.

Her geçen gün salgın büyüyor, insanları boğuyormuş. Bu salgın yaygınlığını yakın temastan, nefesten ve birbirine dokunmaktan alıyormuş.  Doktorlar hep temizliğe dikkat etmemizi istiyorlarmış. Ellerinizi sabunla yıkayın temizliğinize dikkat edin diyorlarmış.

Korona küçük bir düşmanmış ama onu insanlar büyütüyorlarmış. Tükürerek yerleri, bacalardan dumanlarla gökyüzünü, atık maddelerle denizleri kirletiyorlarmış. Böylece ona güç kuvvet veriyorlarmış.

Her kirli ortam Korona’ya güç oluyormuş.

Dünya bunalmış artık insanların kirlerinden, en çokta zulümlerinden, haksızlıklarından…  Küçücük bir tohum olmuş insanlara ders vermek istemiş.

En çokta öldürülen masum çocukların çığlığından güç bulmuş. Zalimliğe sessiz kalan insanları evlerine mahkum etmiş. Fabrikaları durdurmuş. Sokakları caddeleri boşaltmış. Ve insanları denizlerden uzaklaştırmış.

Gökyüzü eski maviliğine, denizler coşkunluğuna, kırlar güzelliğine kavuşmuş. Masum bebeler annelerinin kucağında sevgiyle umuda yürümüş.

Bu sırada gökyüzünden küçük bir yıldız göz kırpmış. Dünya insanlarına acımış. Bir sır vermek istemiş, küçük bir sır... Korona’dan nasıl kurtulacaklarını fısıldamış. İnsanlar kulak kabartmış ama hiç kimse bir şey duyamamış. Bir bebeğin ağıtı tercüme edilmiş büyüklerin diline.

Dünya liderleri gelsin bir araya af dilesinler öldürdükleri bebekler adına!

Bir parça petrol uğruna işgal ettikleri memleket insanlarından

Daha çok kazanmak için kirlettikleri gökyüzünden, denizlerden, doğadan…

Bilsinler ki bu zulümler bitmedikçe, haksızlıklar sona ermedikçe, yaptıklarından af dilemedikçe bu salgın daha çok insanı yok edecek…

İnsan olun Korona’dan korkmayın!

Asıl korkacağınız yeryüzündeki bozgunculuğunuz, soygunculuğunuz, soysuzluğunuz olsun demiş!

Gökten üç elma düşmüş biri masalı okuyan ve dinleyenlere, biri yaptığının farkında olup af dileyenlere üçüncüsü de aydınlık yarınları özleyenlerin üzerine…

Sağlıklı, temiz, adaletli, zulümden uzak yarınlar dileğiyle…

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR