Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


BİR AİLENİN FERYADI

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Yer Bingöl Genç ilçesi, Yıldırım ailesinin 3 ferdi var. Anne 52, kızı Ebru 22, oğlu Ahmet 19 yaşında. Baba 19 yıl önce vefat ettiği için 3 kişilik bir aile.

Oğul Ahmet insanlığın baş belası uyuşturucu alışkanlığına müptela olmuş. Her gün madde kullanmaz ise oturdukları evin kapı ve penceresini kırıyor, anne ve ablayı kendisine uyuşturucu parası vermezlerse ölümle tehdit ediyor. Abla Ebru Muş Alpaslan Üniversitesi'ndeki okulunu dondurup ailesinin dul maaşına ek olarak 1200 TL maaşla evin geçimine katkı sunmaya çalışıyor.

Oğul Ahmet'in ölüm tehditlerinden korkan anne ve kızı komşularına sığınmışlar evlerine giremiyorlar. Oğul Ahmet'i tedavi ettirmek ve korkuyla yaşamaktan kurtulmak için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Şikayet için evden çıkıp karakola ya da savcılığa da gidemiyorlar.

Kendisi Elazığlı olup yıllar önce vefat eden yakın arkadaşımın oğlu beni aradı. Bingöl'ün Genç ilçesindeki bu insanlık dramını bana anlattı, gerekli bilgileri de gönderdi. Ahmet hocam bu drama el atmak gerekiyor dedi. Bingöl, Doğu Anadolu'da bir il Genç’de ona bağlı bir ilçe. İlin ve ilçenin Valisi, Kaymakamı, emniyet birimleri var. Bu insanlık dramından nasıl haberleri olmaz ya da haber edilmezler. Garip bir durum ve olay Kayseri'deki bir sivil toplum sorumlusuna kadar ulaşıyor.

Arkadaşımın oğlundan aldığım bilgileri içeren mesajı Kayseri milletvekillerinden ikisine ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na ilettim. 2 gün bekledim ilgileniyoruz demelerine rağmen olumlu bir dönüş alamadım.

Bunun üzerine aynı mesajları Kayseri'nin muhalefet partisi milletvekili bir arkadaşa gönderdim. Ondan da olumlu bir dönüş alamadım ama olayın peşini bırakmadım. Konuyla ilgili mesajı ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Prof. Dr. Muhammed Çakmak'a ulaştırdım. Muhammed Bey Bingöl CHP İl yönetimini aramış olayı haber vermiş, onlar da Bingöl Barosunu arayarak destek olma amacı ile aile ile irtibat kurdular. Ama bu defa aile oğul Ahmet'in tehditlerinden korkup savcılığa şikayet için müracaat ve ifadeye gidemiyorlar. İnşallah birkaç gün içinde Bingöl Barosunun sağlayacağı emniyet desteği ile savcılığa gidip şikayet müracaatlarını yapacaklar. İşin bu noktaya gelmesine kadar mesajlarıma ilgi göstermeyen siyasilere sitem ediyor, yazık diyorum. İlgi gösterenlere de teşekkür ediyor emeğinize sağlık diyorum.

Umudumuz Bingöl Genç’li Yıldırım ailesinin madde bağımlısı oğlu Ahmet'in devlet desteği ile tedaviye alınıp, yakalandığı beladan kurtarılmasıdır. Kız kardeşin Muş Alpaslan Üniversitesi'ndeki okuluna yeniden dönebilmesi istikbale hazırlanması, devletin de aileden haberdar olup onu korumak için devlet olma tedbirlerini almasıdır.

Ailenin kızı Ebru'nun ağlamaklı bir sesle beni arayıp Ahmet amca biz burada sahipsiz kaldık bizi buradan götürün, ben hep çalışarak hayatta kalan bir insanım, çalışır kazanırım bize sahip çıkın demesi ciğerlerime işledi dersem hiç abartmamış olurum.

Rabbim sahibi olduğu hiçbir kulunu dünyada sahipsiz, çaresiz, garip bırakmasın.

Ne diyordu Hz. Ömer:

Kenarı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu

Gelir de adli ilahi sorar Ömer'den onu.

Milletin derdi ile dertlenmez isek ilahi adaletin sorgusuna hazır mıyız?

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR