Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


AZ KALDI TARİH YAZACAK

F. Yılmaz ALTUNÖZ'ÜN "YENİ" YAZISI...


“Bir musibet bin nasihatten” daha etkiliymiş. Doğru. Güzel bir tespit. Corona’nın musibetini diyorum. Hani imam efendiler; camilerde sohbetlerde ve hutbelerde; görsel medyada hoca efendiler çok söylediler; temiz olun, Allah temiz(lenen)leri sever diye. Ama pek dikkate alınmadı. Öyle değil mi?

Dindarlar veya mütedeyyin Müslümanlar. Bir cemaate veya bir tarikata mensup olanlar. Evet, onlar! Evlerinizde bulunan okuduğunuz! İlmihal kitapları; hangi konuyla başlıyor hiç dikkat etiniz mi? Temizlik konusu ile başlıyor. Corona’nın ilacı; sağlığa uygunluk, sağlık bilgisi yani temizlik. İlmihal kitapları okuyucularına ilk olarak; abdest, tuvalet uygulaması, necaset (çevre temizliği) gusül, teyemmüm ve suların temizlik ölçüsünü anlatıyor.

Sormadan yapamayacağım. Dinden uzak olanlar okumazlar ama Müslüman/dindar/mütedeyyin kaç kişi (kadın ve erkek) ilmihal kitabını baştan sona kadar okumuştur! Ya akademisyenlerimiz! Fildişi kulelerinde, sırça köşklerde oturup; ağır ve okkalı felsefi konuşmalar varken, ilmihal okumak mı, olacak şey değil.

İlmihal kitapları yalnızca bedensel ve fiziksel temizliği anlatmazlar. Ondan önce o temizliği hayat ölçüsü yapacak, bir başka temizliği konu edinirler; kalbin, zihnin ve ruhun temizliğinden. Yani imandan. Yani şirk pisliğinden korunmanın ve iman ile arınmanın ilkelerini anlatırlar. İman yol göstererek helal(faydalı) ve haramın(zararlı) neler olduğunu söyler. Örnek mi! Yarasa ve kedi yemeyin der. Domuz da… alkol de…

Newsweek dergisi Corona virüsü dolayısıyla Hz. Peygamberi gündeme almış. “Karantina” ile ilgili hadis-i şerifini konu edinmiş. Az kaldı; batının ve doğunun tüm sağlık otoriteleri İslam ilmihali kitabının ilk konularını; pek yakında hastalarına reçete olarak yazacaklar. Az kaldı; bilimin yaratıcısını değil de kendisini kutsal inek kabul edip tapınanlar, nasıl bir yalnızlık içerisinde olduklarını görecekler. Az kaldı; Corona karşısında dehşete düşen ve uykularını kaçıran ateistler; secde etmeseler de tahiyyata oturacaklar. Az kaldı; mide ve mide altına ibadet edenler; bu mahallede cami nerede diye soracaklar. Az kaldı; Davut yıldızına, haç işaretine ve ineklere saygıda kusur etmeyip; ezana, imama ve camiye saldıranlar; beni salalar eşliğinde Müslüman mezarlığına defnedin diyecekler. 

Az kaldı; dedeler görmese de torunları görecek. Az kaldı; tarih yazacak…

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR