Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


ANA YOLDAN GİDERİM

Yazarımız Bülent Acun'un "yeni" yazısı...


Telefon hattının diğer ucundaki  Sadık hoca ile ‘’okumak ve kitaplar ‘’üzerine sohbet ederken hoca öyle bir cümle kurdu ki hakikaten hikmetli.

İşte Nam-ı diğer Sadık Hoca’nın kurduğu o hikmetli cümle;

‘’Kardeşim kitap dünyasını yakından takip eden çok yönlü ve derinlikli okuyan kimselere saygı duymakla birlikte ben böyle yapamam. Okuma eylemini bir yol kabul edersek, ben ana yoldan giderim. Yani tarihe mal olmuş, etkisini asırlarca sürdürmüş, büyük alimlerin temel kitaplarını okurum. Ana yolda hakikate direkt ulaşmak varken, ara yollarda ömür tüketmeyi beyhude görürüm.’’

 

HARAMI, HELALİ ANNEMDEN ÖĞRENDİM

Yıldıztepe Cezine Camii’nde gerçekleşen sabah namazı buluşmalarının birinde namaz sonrası kurulan kahvaltı sofrasında dostlarla muhabbet ediyoruz.

Söz helal ve haram bilincinden açılınca Kur’an muallimi Ziya Hoca bir hatırasını şöyle anlatıyor:

‘’Ben onca sene İslami İlimler konusunda eğitim aldım. Fakat anne babanın çocuklarına verdiği bilinç ve eğitimin fevkalade etkili olduğunu düşünüyorum. Nice kitaplar okudum, hepsinden de faydalandım. Lakin gerçek manada helal ve haram eğitimini annemden aldım. Birgün evimize dönerken kestirme yol olabilecek bir araziden geçmek yerine daha uzun bir yoldan daha fazla yürüyerek evimize gittik. Anneme merak edip sordum: Anneciğim şu kısa arazi dururken neden evimize uzun yoldan döndük?

Annem bu soruma öyle bir cevap verdi ki hiç unutamam:

-Evladım izinsiz başkasının arazisinden yürümek bile haramdır.

BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZEN ŞEY

Çevre kirliliğinin, kul hakkının ve duyarsızlığın konuşulduğu bir mecliste bir dostumuz bütün sorunları çözecek, bütün kapıları açacak anahtar formülü şöyle açıkladı:

‘’Herkes empati yapabilse hayatta her türlü sorun rahatlıkla çözülür’’

KAVGAYI ÖNLEYEN DURUŞ

Bağcılar Kabataş tramvayı ile  Beyazıt istikametine doğru seyahat halindeyiz. Birden bir kadının sesi yükseliyor. Yanındaki kadını maske takması konusunda hayli sert  bir şekilde uyarıyor ve şöyle diyor:

-Maşallah epey de süslüsün. Süsüne dikkat ettiğin kadar maskene de dikkat etsene.

‘’Herkesin işte büyük bir kavga koptu kopacak’’ diyerek merak ve heyecanla dikkat kesildiği bir anda uyarılan kadın teşekkür ediyor. Maskesini takıyor. Ve kadının hakaret dolu cümlelerine de çıt bile çıkarmıyor. Bize de sabır ve sükunetle  ziynetlenmiş bu hanımefendiliği takdir etmek düşüyor.

 

ASIL SANA HELAL OLSUN

 

Hava sıcak mı sıcak, yol yokuş mu yokuş, yüküm ağır mı ağır .Yavaş yavaş yolu yarılıyor, sağda bir çay ocağı görüyorum. Oturup bir çay içiyorum. Bardağı almaya gelen garsona ‘’elinize sağlık, borcumuz ne kadar’’ diye soruyorum, aldığım cevap bu toprağın insanına olan hayranlığımı bir kat daha arttırıyor.

Bakın hiç tanımadığı bir müşteriye garson ne diyor:

-Afiyet olsun abim, varsa bir buçuk ver, yoksa helal olsun

Bir taraftan garsona içtiğim çayın  parasını verirken diğer taraftan da şöyle demekten kendimi alamıyorum.

‘’Sevgili kardeşim bana değil, asıl sana helal olsun’’

İYİLİK BANA İYİ GELİYOR

Seda Uçar kendisini iyiliğe adamış aktif bir vakıf gönüllüsü, çalışkan bir Kur’an Kursu muallimesi bir ay içinde iki amcasını  rahmeti rahmana yolcu etti.

Babası da kanser tedavisi görüyor. Rabbim amcalarına rahmet eylesin, babasına da şiflar ihsan eylesin. Seda hocahanım herşeye rağmen dimdik ayakta, yüksek bir motivasyon ile hizmetlerini sürdürüyor. Bağcılar Müftülüğü bağımlılık koordinatörlüğünün molla Gürani parkındaki karikatür sergisinde de Seda hocahanım yine  ön saflarda. Kendisine soruyorum

-Hocahanım yaşadığınız  ve yaşamakta olduğunuz  onca acıya rağmen maşallah dimdik ayaktasınız, bunu nasıl başarıyorsunuz?

İşte Seda hocahanım’ın  bu soruya verdiği ibret ve hikmet dolu cevap:

‘’İyilikler beni ayakta tutuyor, onlarla hayattaki acılara karşı güç ve kuvvet buluyorum. İyilik yapmak bana iyi geliyor.’’

Kaynak: Yeni Söz Gazetesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR