Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


ALLAH SİZE NİÇİN RAĞBET ETSİN?

Yazarımız F. Yılmaz Altunöz'ün "yeni" yazısı...


Reğaip rağbet etmek anlamına gelir. Rağbet etmek; ilgi göstermek, önemsemek, değer vermek ve değerli bulmaktır. Muhatabın isteklerini kabul etmek ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. Reğaip/rağbetin iki boyutu vardır. Birincisi Allah’ın insana, ikincisi insanın Allah’a rağbetidir.

Allah’ın insana rağbeti, onun duasını/isteklerini kabul etmesi ve ihtiyaçlarını gidermesidir. Hak etmese dahi merhametiyle davranmasıdır. Kulunu sevmesidir. İnsanın Allah’a rağbeti ise Allah’a ortak koşmaması, onun helal ve haram yasalarına uymasıdır. Nitelikli bir Müslüman olması ve Müslümanca yaşamasıdır.

İslam dinine mensup olduğunu yani Müslüman olduğunu söyleyen herkes; Allah’ın kendisine değer vermesini, isteklerini kabul etmesini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını bekler. Yani Allah, Hz. Peygamber (sav) ve meleklerin kendisine rağbet etmesini bekler. Yalnızca reğaib gecesinde değil hayatın her alanında.

Rağbet ne demektir?

Allah size niçin rağbet etsin?

Melekler niçin size rağbet etsin?

Peygamber efendimiz size niçin rağbet etsin?

Yaşadığımız zaman diliminde Allah Müslümanlara rağbet ediyor mu?

Büyük günahlardan kaçınmayan kimseye/kimselere/toplumlara Allah rağbet eder mi!

 

Üç aylara girerken ve mübarek Reğaip gecesini ibadetle geçirmeye hazırlanırken; bu soruların cevabını herkesin kendinin vermesi gerekmektedir. Ama bu cevap yalnızca dil/söz ile değil; kalp, zihin, ibadet, davranış ve yaşam tarzı olarak verilmesi zorunluluktur. Asi ve itaat etmeyen bir kimseye kim muhabbet besler, önem verir ve isteklerini kabul eder? Rağbet eder!

 

ü“De ki: (Ey insanlar!) Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin…”

 

Reğaip geceniz ilahi rağbete dönüşsün.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR