Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


AHLAK POLİSİ TÜM ÜLKEDE DEVREYE GİRSİN

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Birkaç yıl önce idi gazetelerinin birinde yazıyordu İstanbul'da Park polisleri timi göreve başladı diye.

Şehir merkezinde bir polis, bir bekçi ve bir zabıta memurundan meydana gelen 3 kişilik ekip parkları geziyor kavga, dövüş, vatandaşı rahatsız etme ve ahlak dışı davranışta bulunanların yanına gidiyor, kimlik sorgulaması yapıyor, gerekli görürlerse de karakola davet edip sorguluyorlar.

Son yıllarda ve zamanlarda ülkemizde uyuşturucu pazarlayanlar, terör örgütlerine eleman devşirenler, kadın pazarlayanlar, organ pazarlayanlar ve diğer insanlık düşmanı davranışta bulunanlar ve ahlaksızlık pazarlayanlar meydanı boş bulmuşçasına hareket ediyorlar.

Okulların önleri, parklar, piknik alanları, otobüs ve tramvay durakları, otogarlar, üniversite ve belediyelerin bahar şenliği yaptığı alanlar bu insanlık, ülke ve millet düşmanlarının cirit attığı mekanlar haline geldi.

Gün geçmiyor ki okulların önlerinde, parklarda, duraklarda, piknik alanlarında gençlerin yoğun gittiği eğlence mekanlarında yukarıda bahsedilen mafya ve çetelere rastlamayalım. Bu noktaya gelmemiz de ailelerimizin, eğitim kurumlarımızın, sivil toplum kurumlarımızın alanı boş bırakmalarının rolü yok mu? Elbette var; ama sanıyorum devlet birimleri, eğitim kurumları ve ailelerin, sivil kurumların denetimi elden bırakmalarının da bunda çokça payı var diye düşünüyorum.

Sosyal medya kullanımının gençlerin ailelerini kendilerinin bir numaralı koruyucusu ve yardımcısı görme yerine ihtiyaçlarını temin eden görevliler olarak görmelerine sebep olmasından dolayı okuldan ve toplumdan utanma duygusunun ortadan kalkmasının ve özellikle de denetim ve sorgulama mekanizmasının son yıllarda işlevsiz hale getirilmesinin bu acı çöküşte çok payı olsa gerek.

Bu kadar olumsuzlukların yanında hiç ele alınır, takdir edilir yanımız yok mu? Elbette var. Kendini işine, ailesine, mesleğine vermiş ilim ve erdem sahibi eli öpülesi genç kız ve erkeklerimiz. Ama bizim kaybedecek, feda edecek sahiplenmeyecek bir tek gencimizin bile olmaması gerekmiyor mu? Bu olumsuz manzaraların vicdanımızı sızlatıyor olması gerekmiyor mu?

Sahi yıllar önce İstanbul'da hayata geçirilen park polisi uygulaması başına ahlak da eklenerek ahlak polisi haline getirilip umuma açık tüm alanlarda denetime başlasa birimizin evladı birimizin yeğeni birimizin torunu olan ve asla feda edilemeyecek gençlerimizi fuhuş, organ mafyası, uyuşturucu mafyası,terör ve diğer insanlık dışı mafyalardan kurtarmak için sıkı bir denetime başlasa olmaz mı.

Bu konuda valilerimize, belediyelerimize, emniyet güçlerimize ve sivil kurumlarımıza çokça sorumluluklar düşüyor.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR