Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyfi Pınarbaşı


YAŞAM İLKEMİZ

Yazarımız Seyfi PINARBAŞI'NIN "YENİ" YAZISI...


O, hanginizin kulluk sözleşmesine bağlı kalarak davranış ve eylem bakımından daha güzel amel edeceğini sınamak için ölümü ve hayatı yarattı. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.Mülk 67/2                                                                                                                    

b Yaşamak canlı olmaktır, gelişmektir, olgunlaşmaktır farkında olmaktır farkında olan ise sorumludur. Farkında olmayanlara ulaşmakla, anlatmakla, gelişmeye davet etmekle insan yetiştirmekle sorumludur. Dallanıp budaklanıp, meyve vermek, canlı olmaya işarettir. Oblomovluk (bilinçli tembellik) yapıp yerimizde sayarsak, kendimizi bulamayız, hayata kendimize katkı sağlayamayız, canlılığımızı kaybeder ve yaşarken ölmüş oluruz.

Yaşam nefes almaktan ibaret değil. İnsana temas etmek yani dürtmek harekete geçirmekte yaşamdır. Hayatını herkese kollarını açarak da, hiç kimseye açmadan kavuşturarak da yaşamayı seçebilirsin. Ama insan kendini ne kadar çok, her şeyini kabul ederek ortaya koyarsa o kadar güçlüdür. Kendimizle olan kavgamız nedeniyle öfke, kıskançlık gibi negatif duygular ortaya çıkıyor.                                          

Bize birçok şeyi eksik ve yanlış öğrettiler, mesela bir şeyi yapmak istemek başarının yarısı dediler aslında İstemek hiçbir şeydir, eğer inanırsan her şey gerçek olur. İnanmak emin yani güvenilir olmaktır. Bir ürün sipariş verdiğimizde gelip gelmeyeceğini düşünmüyoruz bile. Ama kendi hayatımızla ilgili her şeyden endişe ediyoruz çünkü inanmıyoruz. Yaşadıklarımızdan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz çözülemeyecek hiç bir problem yok. Biz kendimizle kavga ettiğimiz için, kendi kayboluş hikâyemizden dolayı mutlu olamıyoruz. Yaşam ilkemiz şu olmalı: Sen değişirsen her şey değişir.                                                                                                                     

Ey iman edenler! Sizi, size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman, Allah'a ve Resul’üne icabet edin. Bilin ki Allah, kişi ile kalbinin arasına girer. Kuşkusuz hepiniz O'na dönüp toplanacaksınız. Enfal.8/24

Allah ve Resulünün yetim, miskin ve zayıf bırakılmışlara yönelik yardımlaşma davetine icabet ederek yaptığımız çalışmalarda özellikle hayır yapma davranışını sosyal psikoloji açısından değerlendirdiğimde hayır yapan kişiye ve hayır işlerinde çalışanlarda bu davranışlarının kendilerini geliştirdiğini gördüm. Çünkü öğrenme neticesinde insan birçok spesifik (çok özel,) istekler ediniyor. İnsanın iç yaşamı, tecrübeleri zenginleşip güçlü hale gelince eski isteklerinin değişmesi ve yenilerinin meydana çıkma ihtimali güçleniyor.                                                     

Allah’la bağı güçlenen insan yaşama daha güçlü bir şekilde tutunup katkı sağlamaya başlıyor. Hayat alışkanlıklar ve alışılanlar üzerine kurulan çetin bir imtihandır. Nasıl bir hayat yaşadığınız ve nasıl bir kimlik oluşturduğunuz bu imtihanın sonucunda ortaya çıkacaktır.

Yaşadığımız hayat, bütün araçlarıyla, insana az çalışıp çok kazanmayı, tüketmeyi ve eğlenerek gününü gün etmeyi hedef olarak gösteriyor.         

Bu çarkı tersine döndürmek için, çalışmayı, bir ideal sahibi olmayı ve üretmeyi hedef olarak insanın önüne koyacak rol modellere ihtiyaç vardır. Bütün amelleri eksiksiz ve katıksız kaydeden ilahi bilgisayarın, bütün kayıtlarını ortaya döktüğü O gün, insan adına meleklerin kaydettiği kayıtlar konuşacaktır.                                                                                                                                             

İşte o zaman insan “Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapmış olsaydım” der. Fecr.89/ 24                                                                                        

Yaşam mücadele eden herkesi mücadele ettiği hedefe götürüyor tabii gerçekten mücadele etmek için rahatınızdan vaz geçip yola çıkmışsanız. 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR