Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Mahmut Olgun


  HAYAT ERDEME SIĞAR

Mahmut Olgun'un Yazısı;


                                          

Korona günlerinde birçok ülke ve birçok insan kendi gerçeklikleri ile yüzleşti.

Herkes imtihana tabi tutuldu adeta. Ve çeşit çeşit tiplere ve suretlere şahit olduk.

Bu fırtınalı, zor süreçte herkes kendisine yakışanı yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Ak ile karayı birbirinden ayırt edecek ferasete sahip olup olmadığımızı da ileriki günlerde anlayacağız.

Avrupa Birliği ülkeleri, açık açık birbirlerine yardım edemeyeceğini beyan ettiler. Bırakın birbirlerini, kimi ülkeler vatandaşına bile yardımcı olamayacağını ilan ettiği "doğal bağışıklık kazanma" taktiği ile hissettirdiler.

ABD'de hergün binlerce kişi ölürken, mevcut hükümet durumu "idare" edebilmek için başkanı, hergün yeni bir saçmalıkla ekranların önünde tutuyor.

Bazı devletlerin gerçek verileri sakladığı ise artık bir sır değil.

Tıbbi malzeme sıkıntısı yaşayan ülkeler mi dersiniz, gıda sıkıntısı yaşayan ülkeler mi dersiniz, işsizliğin fırladığı ülkeler mi dersiniz, enflasyonun tırmandığı ülkeler mi dersiniz... neler neler! Dünyada resmen bir kaos hakim, dersek yeridir.

Peki, bu durumda bireyler ne yapıyor?

Bazısı döviz peşinde koşuyor, bazısı marketlere saldırıyor, bazısı ailesini de yanına alıp tenha bir yerde tatile gidiyor; bazısı hastalığın yanında açlıkla mücadele ediyor, bazısı işini kaybetmemek için hayatını riske atıyor, bazısı da cephede hayata tutunmaya çalışıyor...

Bence, birçok ülke ve insan bu korona günlerinde manevi açıdan ve maddi açıdan sınıfta kaldı. Çok azımız bu fırtınanın üstesinden gelebildik. Yine de süreç daha bitmedi, başta da dediğim gibi, ileriki günlerde daha net anlayacağız.

Gel gelelim asıl hadiseye. Dürüst olmak gerekirse, bu yazıyı kaleme almamın esas sebebine.

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, önceki gün ajanslara şöyle bir haber düştü: "İsveç'in Malmö kentinde yeni tip corona virüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye gönderildi.Malmö Sturup Havaalanı'na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00'da Emrullah Gülüşken ile üç çocuğunu alarak havalandı."

Daha önce de benzer fedakarlıklar da bulunuldu lakin şu yukarıda aktarılan haber... İnanır mısınız, salgının başından beri beni en çok duygulandıran hareket oldu.

Türkiye, salgının başından beri iyi işler yaptı. Ekonomik açıdan sıkıntılar yaşadığı inkar edilemez ama buna rağmen bence bu sınavdan geçer not aldı.

Devlet dediğin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin her zaman ve mekanda vatandaşlarına ulaşabilmelidir.

Önceki gün ta İsveç'teki hasta vatandaşına ulaşıp, tedavi için Türkiye'ye getirilmesini sağlayan, başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sn. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'yı ve sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

Nice erdemli davranışlara kavuşmak ümidiyle…

Sağlıcakla kalın...

 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Musab olgun
29.04.2020 21:50:26
Doğru eğitim, doğru insanı. Doğru insan, doğru aileyi. Doğru aile de doğru toplumu oluşturur.inşallah daha da ileri iyiliklerle yolumuza devam edeceğimiz bir toplum oluruz.

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR