Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


GÜZEL UYGULAMA

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Belediyelerimiz hepimizin bildiği gibi belde, ilçe ve il merkezlerinde kurulan yerel yönetim teşkilatlarımızdır.

Eski dönemlerde sokakların temizlenmesi, caddelerin, kaldırımların yapılması, çöplerin toplanması gibi günlük hayatı kolaylaştıran görevleri yapan belediyelerimiz, çıkarılan yeni kanunlarla daha fazla görevi yapar oldular.

Hobi bahçelerinin yapımı, tohum bankacılığı, köy yollarının yapımı, alt ve üst yapı hizmetleri, camilerin temizliği, okulların çevre düzenlemesinin yapımı, cadde ve sokakların kenarlarını süsleyen ağaçların bakımı, kuruyanların yerine yenilerinin dikimi, park ve bahçelerde çocuk alanlarının yapılıp hizmete sunulması gibi birçok görev artık belediyelerin görevleri arasında yer aldı.

Daha da ilerisi kentsel dönüşüm uygulaması ile şehirlerimizin sıkıntısı olan gecekonduların ortadan kaldırılıp yerine modern binaların yapılıp bu bölgelerin şehir havasına sokulması da güzel hizmetler olarak insanımıza sunulmaya başlandı.

Bu gelişmelerde mutlaka halkın oyları ile seçilen başkanların halk ve sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları istişari buluşmaların önemi çoktur. Son zamanlarda özellikle Kayseri belediyelerimizin hayırseverlerle irtibat kurup onların hayırlarını sağlık ocağı, cami, Kur'an kursu, sosyal tesis, kültür merkezi olarak hizmete sunma konusundaki çaba ve gayretleri asla unutmamak gerekiyor.

Önceki dönemlerde belediyelerimizde başkanlık yapan bazı başkanlarımızın sabah namazı sonrası tebdili kıyafetle şehrin cadde, sokak ve mahallelerini gezip yapılan hizmetleri ve yapılması gerekenleri tespit ettiklerini duyar ve çok sevinirdik. Şatafattan, gösterişten uzak, güzel uygulamalardı bunlar. Tespitler sonuçta icraata döndüğünde daha da anlam kazanıyordu.

Son günlerde yeni seçilen genç, dinamik başkanlarımızın da haftanın son mesai günlerinde mahalleleri, caddeleri, yanında ekibi ile gezip hem millete selam verip hal hatır sorduğuna hem de bölgede yapılması gereken hizmetleri tespit edip not aldırdığına, gelecek haftaya bu eksikleri tamamlamak için harekete geçtiklerine şahit oluyoruz.

Güzel yerinde ve takdire şayan bir uygulama doğrusu, başkanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Atalar boşuna söylememişler halka hizmet Hakk'a hizmettir diye. Üstelik halkın içinde gezerek selam verip, gönlünü alarak, yerinde talep alıp tespit yaparak.

Hizmetler tespitlerle yapılır, yapılanlar takip edilir, hizmeti yapanlar halkında hakkında yanında itibar kazanır, sevap sahibi olurlar. Ne mutlu bunu başaran idarecilerimize.

Selam ve dua ile

Kaynak: Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR