Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


8 MART DÜNYA KADINLARI

Yazarımız F. Yılmaz Atunöz'ün "yeni" yazısı...


 

Siz seküler hayatın iman edenleri,

Siz laikliği ideoloji edinenler.

Siz kızları babalarının evini terk etmeye çağıranlar,

Sokak kızları/kadınları olmaya davet edenler.

Siz Fransız ihtilalinden bugüne 300 yıldır,

Kadınlara ne verdiniz acıdan başka.

Siz dini sosyal hayattan kovanlar,

Tanrı öldü diye nara atanlar.

Siz dinin yerine hazlarını koyanlar,

Tanrı yerine mide ve mide altına tapanlar.

Siz dünyaya egemen olduktan sonra,

Değil kadınları erkekleri de yalnızlaştırdınız.

Siz çöktünüz ve Yalnızlık Bakanlığı kurdunuz,

Yetmedi İntihar Bakanlığı kurdunuz.

Siz kadınları annesizliğe özendirdiniz,

Kucaklarına köpek kondurdunuz.

Siz kadınları kocalarına düşman ettiniz,

Farklı cinsel objelere mahkum ettiniz.

Siz nikahı çerez gibi tükettiniz,

Kadını ve erkeği eş cinsellik çukuruna ittiniz.

Siz dine, geleneğe ve irfana savaş açtınız,

Bu değerler yerine hiçliği koydunuz.

Siz güçlüyü cani ettiniz,

Zayıfı çaresiz kıldınız.

 

Siz kadınlara iş dediniz ruhunu, zihnini ve bedenini iğfal ettiniz. Üstelik işsiz koydunuz. Amerika’nın 2020 Aralık ayı işgücü istatistikleri, korona virüsün nedeniyle 140 bin iş gücü kaybı yaşadığı, bunun neredeyse tamamına yakını kadın. Dünya Ekonomi Forumu’nun yayınladığı araştırmaya göre iş dünyası ve siyasette yükselen evli kadınların boşanma oranları artıyor. Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat'ın Avrupa ülkelerinde yıllara göre boşanma oranlarını gösteren veriler Türkiye'de boşanma oranının 2007 yılından 2017'ye kadar yüzde 52 arttığını ortaya koyuyor. Eurostat'a göre 2017 yılında Türkiye'de her 100 evlilikten 22,5'i boşanmayla sonuçlandı. 2007 yılındaysa her 100 evlilikten 14,8'i bitti.

BBC'ye konuşan 19 yaşındaki Piia, son iki yılda 5 kez kürtaj olduğunu söylüyor. ABD’de yaklaşık 500 bin, İspanya’da 400 bin, İngiltere’de 100 bin, Almanya’da 70 ile 400 bin, Fransa’da 40 bin, İsveç’te bin kişi fahişelik yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre Türkiye genelinde, seks sektöründe 15 bini vesikalı yaklaşık 100 bin kadın bulunuyor. Genelevde çalışan kadınların yüzde 80’inin sigortası da bulunmuyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2019 yılı raporuna göre 2019'da işlenen 474 kadın cinayetinden 115'i şüpheli olarak kayıtlara geçmiş ve suçluları bulunamamıştır. 2020 yılı raporuna göre ise Türkiye'de 2020 yılında erkekler tarafından 300 kadın öldürülmüş ve 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından 2019-2020 ‘Değişen Dünyada Aile’ başlıklı Dünya Kadın İlerleme Raporu’na göre dünya genelinde her gün 137 kadın aile fertlerinden biri tarafından öldürülüyor. 'Değişen Dünyada Aile' adlı rapor, 15-49 yaş arasındaki her 5 kadından birinin, eskiden veya şu anda birlikte olduğu sevgilisi/eşi tarafından fiziksel şiddet veya cinsel istismara uğradığını ortaya koyuyor.

Yine BM’nin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yayımladığı istatistiklere göre; kadına karşı şiddet, özellikle üreme çağındaki kadınlar arasında kanser kadar ciddi bir ölüm ve iş göremezlik nedeni. Şiddet; tüm dünyada kadınların geçirdiği ölümcül trafik kazaları ve sıtmadan çok daha fazla can kaybına neden oluyor. Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın rakamlarına göre,  Fransa'da her yıl yaklaşık 200 bin kadının şiddet mağduru olduğu ifade ediliyor. Almanya’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yayımlanan rakamlar da çarpıcı… 2018 yılında tecavüz, taciz ve zorla fuhuş mağduru 114 binden fazla kadın olduğu belirtilirken, yine geçen sene üç günde bir kadının yani 122 kadının öldürüldüğü duyuruldu.  İtalyan Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan rakamlara göre de son beş yılda 538 bin kadın, eşleri tarafından fiziksel veya cinsel istismar gördü.

İngiltere ve Japonya, Yalnızlık Bakanlığı kuruldu. Bakanlık kurulma sebebi: İngiltere’de yaklaşık 9 milyon kişinin yalnızlık sorunu yaşaması. 200 bine yakın yaşlının aylarca hiç kimseyle konuşmadan hayatlarını sürdürmesi. Engelli gençlerin yüzde 85’inin yalnızlıktan şikâyetçi olması. Japonya, daha çok ağır bir tabloyla karşı karşıya. Öyle ki ülkedeki yalnızlık sorunu Covid-19 salgını nedeniyle başlayan izolasyon yüzünden daha da büyüdü. 2020’de intiharlar 11 yıl sonra ilk kez bu denli arttı. İntihar ederek ölenlerin sayısı koronadan ölenleri bile aştı. İntihar vakaları ekim ayında pik yaptı. Bu ayda intihar eden kadın sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70 arttı ve 879 oldu.  

İşte siz seküler dinin mensupları ve laikliği ideoloji edinenler; eseriniz bu. Eserinizle övünebilirsiniz! Medeniyetiniz! İflas etti. Başaramadınız. Kaybettiniz.

 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR