Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zor Günlerin Geleceğini Kim Haber Verecek?

Mehmet Göktaş, bizi çeşitli sıkıntılara ve çözüm arayışlarına sevk eden türlü afetlerin yanında, hakkı, hakikati, doğruyu ve olma gerekeni söylediğimize başımıza gelecek sıkıntılara hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtiyor.

Zor Günlerin Geleceğini Kim Haber Verecek?

Sadece haber vermek değil, insanların zor ve sıkıntılı günlere hazır olmaları için onları kim uyarabilir, kim hazırlayabilir?

Böyle bir haberi siyasilerden beklemek boşunadır, özellikle seçim atmosferine girildiği bir dönemde.

Peygamberler ümmetlerine hiç bir zaman güzel bir dünya vaad etmedikleri gibi tam aksine ileride karşılaşacakları zor ve sıkıntılı günleri haber vermişler ve hazırlamışlardır.

Bugün zor ve sıkıntılı günlerin bizi beklediğini söylemek için keramet sahibi olmaya gerek yok.

Pandeminin bedeli zannedersem her akşam görmeye alıştığımız rakamlardan ibaret olmasa gerek. Bunu bir deprem kabul edersek arkasından gelecek tsunami ve benzer belalar olduğu gibi Koronayı belanın birinci hamlesi olarak bilmeliyiz ve ardından gelecekleri beklemeliyiz.

Siz buna bir de iklim değişikliği ve kuraklığı ekleyin ve bizlere en sert bir şekilde yansıyacak olan neticelerini tahmin etmeye çalışın.

İşin iyi bir tarafı; söz konusu insanlığı bekleyen bu sıkıntılar hakkında işin uzmanı bilim adamları az çok uyarıda bulunuyorlar, tabi dinleyen olursa.

Ben meselenin bizi doğrudan ilgilendirdiği yönüne bakıyorum.

Bir daha tekrar edelim, bütün peygamberler özellikle kendilerine iman edenleri zor ve sıkıntılı günlere hazırlamışlardır. Hedef olarak onlara hep cenneti göstermişlerdir.

Başta pandemi olmak üzere sıraladığımız şu sıkıntılara gelin bir de Müslüman oluşumuzu ekleyelim. Öyle ya, yaşadığımız dünyada bir de Müslüman olduğumuz için bedel ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Hem Müslüman bireyler olduğumuz için hem de Müslüman bir ülke olduğumuz için.

Eğer bir de imanın gereği olarak mazlumlardan yana iseniz, haksızlıklar karsısında susamıyorsanız, zalimlere bir şeyler söyleme yükümlülüğü hissediyorsanız... Artık herkesten farklı bir şekilde gelecek sıkıntıları bekleyin.

Hz. Musa Aleyhisselam Firavun’a başkaldırdığında kendilerini bekleyen zorlukları biliyordu ve kavmine “Allah’tan yardım istemelerini, sabır ve tahammül göstermelerini” istemişti.

Demek istediğim şudur ki; zor ve sıkıntılı günlere hazırlıklı olalım, iştahımızı, beklentilerimizi cennete erteleyelim.



Anahtar Kelimeler: Günlerin Geleceğini Haber Verecek?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz