Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zindandan ümmete mektup: Kurtarın beni

İsrail rejiminin Damon Hapishanesi’nde esir tutulan Filistinli hamile kadın Anhar Alddik, içinde bulunduğu koşulları kaleme aldığı bir mektup ile aktardı.

Zindandan ümmete mektup: Kurtarın beni

Milli Gazete'den Bekir Şirin'in "konuya dair" haberi...

4 aylık hamileyken işgal hapishanelerine konulan, hÂlihazırda hamileliğinin sonuna yaklaşan ve İsrail zindanlarında doğum yapmaktan endişe eden Anhar Alddik, kaleme aldığı mektupta yürek sızlatan ifadeler kullandı.

 

ÜMMETİN YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

Çektiğim acılar yazmakla anlatılmaz acılardır! Bana ne olacağı ve doğumun nasıl olacağını düşünüp ölüyorum. Kurtarın beni!” diyen Filistinli esir kadın, ümmetin kendisi için uzatacağı bir yardım elini bekliyor. Filistinli hamile kadının, “Bu çocuğun vebali yardım etmeye gücü olup da yardım etmeyenlerin boynuna olsun” sözleri de bir an evvel harekete geçmenin gerekliliğini gözler önüne seriyor.

Filistinli hamile esir Anhar Alddik’in kaleme aldığı mektuptan satırlar:

Evdeki kızımı inanılmaz derecede çok özledim. Kalbim bana acı veriyor. Ona sarılmaya çok ihtiyacım var. Kalbimdeki acı satırlara yazılamayacak şekilde... Sizden uzak doğum yaparsam ne yapayım? Ellerim kelepçeli doğum yapacağım. Siz zindanda elleri kelepçeli ameliyatlı doğum nedir bilir misiniz?!

Ahh! Rabbim rahmetini umuyorum.

Çok yoruldum, keskin acılar yaşadım. Demir döşekte yattığım için ayaklarımda kuvvetli sancılar çekiyorum. Ameliyattan sonra onda nasıl uyuyacağımı bilmiyorum... Gardiyan beni kelepçeli bir şekilde nefretle hücreye götürürken ilk adımı nasıl atacağımı bilmiyorum. Vah kalbim vah!

Çocuğumu onların korkutucu seslerinden nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Annesi ne kadar güçlü olsa bile onun işgalciler bana ve diğer esir kadınlara karşı işkence ederken dayanamayacağını düşünüyorum...

Bütün iffetini ve şerefini kıskanan özgürlerden bir kelime ile dahi olsa harekete geçmelerini istiyorum! Bu çocuğun vebali yardım etmeye gücü olup da yardım etmeyenlerin boynuna olsun!”

Dört aylık hamileyken işgalci İsrail rejimi zindanlarına hapsedilen Filistinli kadın Anhar Alddik hamileliğinin sonuna yaklaştı. Önümüzdeki günlerde muhtemelen doğum yapacak olan mazlum kadın, İsrail zindanlarında doğum yapacak olmanın endişesiyle yanıp tutuşuyor. Konuya ilişkin olarak ailesine bir mektup gönderen ve yürek sızlatan ifadeler kullanan Alddik, Müslümanlardan yardım bekliyor. Kaleme aldığı mektupta çok korktuğunu belirtip yardım feryadında bulunan Filistinli kadın için İslam ülkelerinin yöneticileri ve halklarının acilen harekete geçmesi gerekiyor.

4 aylık hamileyken işgal hapishanelerine konulan, hâlihazırda hamileliğinin sonuna yaklaşan ve İsrail zindanlarında doğum yapmaktan endişe eden Anhar Alddik, kaleme aldığı mektupta yürek sızlatan ifadeler kullandı.

 

‘ÇOK KORKUYORUM, KURTARIN BENİ!’

İsrail rejiminin Damon Hapishanesi’nde esir tutulan Filistinli hamile kadın Anhar Alddik, içinde bulunduğu koşulları kaleme aldığı bir mektup ile aktardı. Filistinli mazlum kadının ailesi tarafından kamuoyuyla paylaşılan mektupta vicdanları titreten ifadeler kullanıldı. Acı veren mektupta zindanlarda çektiği acıları dile getiren Alddik, zindanlarda doğum yapmak zorunda kalacak olmaktan dolayı hissettiği korku ve endişeyi vurguladı. Kalbindeki acının satırlara yazılamayacak şeklinde olduğunu kaydeden Filistinli kadın, Cenab-ı Allah’ın rahmetini umduğunu söyledi. Anhar Alddik, “Evdeki kızımı inanılmaz derecede çok özledim. Kalbim bana acı veriyor. Ona sarılmaya çok ihtiyacım var. Kalbimdeki acı satırlara yazılamayacak şekilde... Sizden uzak doğum yaparsam ne yapayım? Ellerim kelepçeli doğum yapacağım… Siz zindanda elleri kelepçeli ameliyatlı doğum nedir bilir misiniz? Ahh! Rabbim rahmetini umuyorum… Çok yoruldum keskin acılar yaşadım. Demir döşekte yattığım için ayaklarımda kuvvetli sancılar çekiyorum. Ameliyattan sonra onda nasıl uyuyacağımı bilmiyorum. Gardiyan beni kelepçeli bir şekilde nefretle hücreye götürürken ilk adımı nasıl atacağımı bilmiyorum. Vah kalbim vah!” dedi.

 

“ÇOCUĞUMU NASIL KORUYACAĞIMI BİLMİYORUM”

İsrail rejimi zindanlarında kaleme aldığı mektupta ümmete de seslenen Filistinli hamile esir, vicdanlara hitap ederek Müslümanları harekete geçmeye çağırdı. Doğuracağı çocuğunu İsrail güçlerinin korkutucu seslerinden nasıl koruyacağını bilmediğini söyleyen Anhar Alddik, mektubunu, “Bu çocuğun vebali yardım etmeye gücü olup da yardım etmeyenlerin boynuna olsun!” ifadeleriyle sonlandırdı. Filistinli hamile kadın, mektubunun son bölümünde, “Çocuğumu onların korkutucu seslerinden nasıl koruyacağımı bilmiyorum… Annesi ne kadar güçlü olsa bile onun işgalciler bana ve diğer esir kadınlara karşı işkenceyi ederken dayanamayacağını düşünüyorum. Bütün iffetini ve şerefini kıskanan özgürlerden bir kelime ile dahi olsa harekete geçmelerini istiyorum! Bu çocuğun vebali yardım etmeye gücü olup da yardım etmeyenlerin boynuna olsun!” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA DÜZENLENİYOR

n Filistinli kadın Anhar Alddik’in işgalci İsrail rejimi zindanlarından kurtulması ve özgür bir şekilde doğum gerçekleştirmesi için başta Filistinliler olmak üzere pek çok ülkeden aktivistler çağrıda bulunuyor. Özellikle sosyal medyada Anhar Alddik’in özgürlüğüne kavuşması için paylaşımlar yapılırken Filistin’de de Alddik’in serbest kalması için yürüyüş düzenlendi. esir hamile kadının ailesinin evinin bulunduğu, Batı Şeria’daki Ramallah vilayetinin kazası olan Kefer Na’me kasabasında düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katılırken, yürüyüşçüler Filistinli kadına desteklerini dile getirdi.

 

İSLAM ÜLKELERİNİN YÖNETİCİLERİ HAREKETE GEÇMELİ

w İsrail rejimi zindanlarında doğum yapacak olmaktan endişe eden ve ümmete yardım feryadında bulunan Anhar Alddik için İslam ülkelerinin yöneticilerinin acilen harekete geçmesi gerekiyor. Filistinli kadının özgürlüğüne kavuşması için İsrail rejimine baskı uygulanmasının zaruriyeti gözler önünde dururken Müslüman halkların ortaya koyduğu çabaya hükümetlerin de eşlik etmesi talep ediliyor.

 

FİLİSTİNLİ HAMİLE ESİR ANHAR ALDDİK’İN KALEME ALDIĞI MEKTUPTAN SATIRLAR:

n “Evdeki kızımı inanılmaz derecede çok özledim. Kalbim bana acı veriyor. Ona sarılmaya çok ihtiyacım var. Kalbimdeki acı satırlara yazılamayacak şekilde... Sizden uzak doğum yaparsam ne yapayım? Ellerim kelepçeli doğum yapacağım. Siz zindanda elleri kelepçeli ameliyatlı doğum nedir bilir misiniz?!

Ahh! Rabbim rahmetini umuyorum.

Çok yoruldum, keskin acılar yaşadım. Demir döşekte yattığım için ayaklarımda kuvvetli sancılar çekiyorum. Ameliyattan sonra onda nasıl uyuyacağımı bilmiyorum… Gardiyan beni kelepçeli bir şekilde nefretle hücreye götürürken ilk adımı nasıl atacağımı bilmiyorum. Vah kalbim vah!

Çocuğumu onların korkutucu seslerinden nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Annesi ne kadar güçlü olsa bile onun işgalciler bana ve diğer esir kadınlara karşı işkence ederken dayanamayacağını düşünüyorum…

Bütün iffetini ve şerefini kıskanan özgürlerden bir kelime ile dahi olsa harekete geçmelerini istiyorum! Bu çocuğun vebali yardım etmeye gücü olup da yardım etmeyenlerin boynuna olsun!”



Anahtar Kelimeler: Zindandan ümmete mektup: Kurtarın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER