Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zelenskiy'den Putin'in iddialarına cevap: Ukrayna tahılı zengin ülkelere mi gidiyor?

Ulusa sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatlara ilişkin 'aldatmaca' açıklamalarına cevap verdi.

Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün akşam ulusa sesleniş konuşması yaptı. 1 Eylül’den bu yana bin kilometrekareden fazla Ukrayna toprağının kurtarıldığını duyuran Zelenskiy şöyle devam etti:

Devam eden savunma harekatları kapsamında kahramanlarımız şimdiden onlarca yerleşim birimini özgürleştirdi. Ve bugün bu hareket devam etti, yeni sonuçlar var. Toplamda, 1 Eylül'den bu yana topraklarımızın bin kilometrekareden fazlası kurtarıldı.

TAHILLARIN HANGİ ÜLKELERE GİTTİĞİNİ AÇIKLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, temmuz ayında sağlanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan faydalanamadığını belirttiği açıklamasına cevap veren Zelenskiy, tahılın hangi ülkelere gittiğine dair de bilgi verdi.

Tahıl ihracatı konusunda Ukrayna tahılını taşıyan 4 geminin, dün Asya ülkelerine doğru yola çıktığını söyleyen Zelenski, şimdiye kadar 65 bin ton tahılın Sudan’a ulaştığını ifade etti. Zelenski, “50 bin tondan fazla buğday dün (7 Eylül) Kenya’ya yola çıktı. Lübnan ve Libya için gemiler şu anda Odesa’da Pivdennyi Limanı’nda yükleniyor” dedi.

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Rusya lideri Putin, Vladivostok Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, temmuz ayında sağlanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan faydalanamadığını belirtti. 80 gemiden sadece ikisinin düşük gelirli ülkelere gittiğini belirten Putin, bu nedenle anlaşmanın gelişmekte olan ülkeler için bir 'aldatmaca' gibi olduğunu söyledi.

Tahıl anlaşmasının sağlanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, anlaşma şartlarına bağlı olduklarını ve bunları güvence altına aldıklarını dile getiren Putin, "Rusya, bunlara rağmen aldatıldı” dedi ve şöyle devam etti:

Ara durak olan Türkiye'yi saymazsak Ukrayna'dan ihraç edilen tahılın neredeyse tamamı düşük gelirli ülkelere değil, Avrupa Birliği'ne sevk ediliyor. Düşük gelirli ülkeler gıdaya erişimi kaybetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER