Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zelenskiy: İran olmasaydı barışa daha yakın olurduk

Tahran yönetimini Rusya'ya İHA tedarik etmekle suçlayan Zelenskiy "Biz de karşılık vermeye hazırlanıyoruz. İran olmasaydı barışa daha yakın olurduk" dedi.

Zelenskiy: İran olmasaydı barışa daha yakın olurduk

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, alt yapı hasarı nedeniyle ülke genelinde 4.5 milyon aboneye elektrik verilemediğini bildirdi. Telegram'dan paylaştığı görüntülü mesajda "Her senaryoyu ayrıntılı olarak ele aldık ve uygun önlemleri hazırladık" ifadelerini kullanan Ukrayna lideri, İran'a yönelik suçlamalarını da yineledi.

Tahran yönetimini Rusya'ya insansız hava aracı (İHA) tedarik etmekle suçlayan Zelenskiy, "İran'ın silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk" dedi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştüğünü aktaran Zelenskiy, AB'nin Ukrayna'ya makro-finansal destek sağlaması konusunu ele aldıklarını söyledi. Leyen ile İran'a yönelik suçlamaları da görüştüğünü belirten Zelenskiy "Biz de karşılık vermeye hazırlanıyoruz" açıklamasında bulundu.

KİEV'DE YAŞAYANLARA KRİTİK ÇAĞRI

Öte yandan, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, şehirdekilerin kenti terk etmeye hazır olması gerektiğini söyledi. Başkent Kiev'de elektrik kesintilerinin devam etmesi durumunda su ve kanalizasyon sistemlerinin de duracağını bildiren Kliçko, kent yetkililerinin ışıkları açık tutmak ve su akışını sağlamak için ‘her şeyi’ yaptıklarını söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER