Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zelenski veya ABD’nin mavi gözlü Saddam’ı

Dr. Bekir Tank, Zelenski ile Saddam karşılaştırması yaparak, ABD’nin, kendi düşmanlarına karşı insanları kullandığını, ama iş bitince de onları yok saydığını belirtiyor.

Zelenski veya ABD’nin mavi gözlü Saddam’ı

Diğer savaşlar için değil de Rus-Ukrayna Savaşı için nedense önce günler ve sonra da aylar sayılageldi. Birinci yılına doğru giden savaşın şimdiye kadarki tek kazananı ABD’dir. Kaybedeni ise, ABD tarafından ansızın savaş ateşinin içine atılan Ukrayna’dır ve halkıdır.

Avrupa da her ne kadar zarar ediyor olsa da ABD’ye itaatte kusur etmeyen bir çizgide gidiyor. Özellikle iş gücü ihtiyacı olan Avrupa ülkelerinin, ihtiyaçlarının bir kısmını Ukraynalı savaş mağdurlarından temin ettikleri için içten içe sevindiklerini söylemek yanlış değildir.

Çünkü onlara göre mültecinin de mavi gözlü olanı daha makbuldür.

Zelenski, Saddam’ın akıbetine uğratılır mı, bilmiyoruz, ama ABD’nin kendisine verdiği görev, Saddam’ınkinin aynısıdır. Hatırlanacağı gibi, 1979 İran İslam Devrimi’ni kendi çıkarları için tehlike olarak gören ABD, Saddam’ı İran’a musallat etmişti. Sekiz yıl süren savaş her iki taraftan bir milyonun üzerinde insanın canına mal oldu. Diğer zararların da haddi hesabı yoktur. O savaşta dikkat çeken diğer bir nokta ise, Avrupalıların o zaman da ABD’ye itaatte ve hizmette kusur etmedikleri idi.

Zelenski, bu savaşı gerçekten de istiyor muydu, bilmiyoruz. Ama bildiğimiz ve dahi gerçek olan şu ki, savaşın devamı ve ne kadar süreceği Zelenski’nin iradesinin dışında olduğu gibi, olası bir barış da yine onun iradesinin dışında olacaktır.

Zelenski, belki o kadar bunalmış ki, ABD ve müttefiklerinin verdikleri ve verecekleri silahların sadece Rusları değil, dolaylı olarak Ukraynalıları da vurduğunu kavrayamıyor.

Bu savaşı çıkaranların hedefi belli; Orta Asya’daki zenginlikleri ele geçirmeye engel olamayacak kadar Rusya’yı zayıflatmak!

Bu arada müdahale ettikleri ve edecekleri ülkeler de var tabii ki. Bunlardan İran zaten demirbaştır. İran’a müdahale, kesintisiz devam etmektedir. Diğer bir ülke de aynı zamanda enerji kaynaklarının güzergâhı olan Türkiye’dir. Ne rejiminin Batıcı olması ve ne de bir NATO üyesi olması, Türkiye’yi onların müdahalelerinden emin olmaya yetmemiştir ve yetmeyecektir. Dolayısıyla eğer ihtiyaç duyarlarsa, Türkiye’ye karşı da bir veya birden fazla Saddam harekete geçirebilirler.

Ukrayna halkı, gün gelir de kendilerini bu savaşa sokanlardan hesap sorma gücünü kendisinde bulabilir mi, zor… Diğer bir zorluğu da başlarındakinin özüyle Ukraynalı, ama eylemleriyle başkalarının hizmetinde olması.

Saddam, onca yıl boyunca hizmette hiç kusur etmediği halde, kendisine ihtiyaç kalmayınca, ipe çektiler, hem de Irak toplumu için kutsal bir değeri olan bir Kurban Bayramı gününde.

Zelenski de istediği kadar hizmette kusur etmesin, ABD’nin takdirine ve taltifine mazhar olması mümkün değil. Mavi gözlü olması ise, olsa olsa Saddam’ınki gibi bir cezaya çarptırılmasına engel olur.

Biz de bilincimizi yeni yıla böyle kanlı sokanlara karşı bilemeli ve sultalarına son vermenin çabası içinde olmalıyız. Miladi yıla bilinçle girenlere selam olsun!



Anahtar Kelimeler: Zelenski gözlü Saddam’

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz