Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zarrab´a tuzak kuran Topuz mu?

Murat Kelkitlioğlu - 01.11.2017

Zarrab´a tuzak kuran Topuz mu?

ABD´de süren Reza Zarrab davasının, 17/25 Aralık sivil darbe girişiminin atlantik ötesi ayağı olduğu artık gün gibi ortada. Dün gazetemizde de yer aldı, davanın ilk savcısı Bhrara, haleflerine, ?Ucu Erdoğan´a uzamalı? tavsiyesi verecek kadar ileri gitmiş durumda.

1 MİLYON DOLAR İSTEDİ

Ama hala Zarrab´ın ABD´ye gidişiyle ilgili spekülasyonlar aydınlatılmış değil...

O dönem atılan ciddi iddialardan biri şuydu;

Zarrab, ABD Konsolosluğu´da görevli biriyle tanışıp, ?dost´ oluyor.. Ardından bir gün ?Benim ABD´ye girişimde sorun varmış, bir araştırır mısın??ricasında bulunuyor. Söz konusu kişi kısa süre sonra, ?Evet bir problem var, 1 milyon dolara bu pürüzü hallederiz? teklifiyle dönüş yapıyor.

Zarrab yaşanan para trafiği sonrası o kişinin verdiği ?temiz kağıdıyla´ Amerika´ya uçuyor ve havaalanında gözaltına alınıyor. Gözaltına aldığı sırada alanda 1 milyon doları alan konsolosluk çalışanı da var. Zarrab´ı, ?Reza Bey hoş geldiniz, sizin verdiğiniz para şu an hesabınızda? sözleriyle karşılıyor.

Dediğim gibi bu iddia o dönem yazılıp, çizilmişti...

17/25´İN ABD AYAĞI

Bu konuyla ilgili şu çarpıcı bilgiye ulaştım... Zarrab´a o tuzağı kuran kişi bugün casusluktan tutuklu bulunan ABD konsolosluğu çalışanı Metin Topuz´muş!

Başta Zekeriya Öz olmak üzere FETÖ´cü savcılar ve polis müdürleriyle sıkı ilişkileri belgelenen Topuz, 17/25 Aralık´ın ABD ayağının önünü açmak için Zarrab´a böyle bir tuzak kurmuş olmalı.

Gözaltına alındığı dönemde söz konusu kumpas belgelerini ABD´li yetkililere elden teslim ettiği bilgisine ulaşıldığını da dikkate alırsak bu hiç de uzak bir ihtimal değil!

Bakalım yargılama sürecinde bu iddia üzerinde yeni bilgilere ulaşılacak mı? Hep birlikte göreceğiz...

 

Kaynak: Akşam



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz