Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zamlı memur ve emekli maaşlarının yatırılacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 emekli ve memur maaşlarını açıklaması ve 3 Ocak'taki Bakanlar Toplantısı'nın ardından 2022 memur ve emekli maaşı zamlarının da netleşmesinin ardından zamlı maaşların alınacağı tarih de belli oldu.

Zamlı memur ve emekli maaşlarının yatırılacağı tarih belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2021 Aralık ayı enflasyon verilerini açıklaması ile emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Ocak-haziran döneminde uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacak.

2022 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR?

Memur maaşlarına 2021'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde 30.5 oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 30.5 oranında artacak.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

2022 ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER