Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Zamları geri çekin”

Memur-Sen Konfederasyonu, ekonomik dalgalanmalar sonucunda döviz kurlarında yaşanan yükselmeler ile emtia ve ürünlere yapılan zamların dövizde yaşanan düşme ile aşağı çekilmesi için çağrıda bulundu.

“Zamları geri çekin”

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve döviz kurlarında ciddi artışlar ile birçok ürüne zamlar gelmişti. Memur-Sen Konfederasyonu, döviz kurlarında yaşanan düşüş ile verilen zamların geri çekilmesi için çağrıda bulundu. Konfederasyondan yapılan açıklamada, döviz kurları bahane edilerek gelen zamlar ile vatandaşın alım gücünün düştüğüne dikkat çekilirken, döviz kurlarında yaşanan düşüşünde piyasaya yansıması gerektiği ifade edildi. Yeni ekonomi politikası sayesinde etkili sonuçların oluştuğu kaydedilen açıklamada, özellikle kamu görevlilerinin Eylül ayından itibaren yaşanan finansal istikrarsızlık nedeniyle maruz kaldığı gelir kaybının giderilmesi ve alım gücünün tekrar yükseltilmesi noktasında hükümete çağrıda bulunuldu.

İŞ DÜNYASINA VE ESNAFA İNDİRİM ÇAĞRISI

Konfederasyondan yapılan açıklamada, “Döviz kurunun maliyetler üzerindeki baskının hafiflemesi ile birlikte iş dünyası ve esnaf kesimine başta zorunlu harcama sepetleri olmak üzere maliyetlerin azalmasını fiyatlara yansıtmalarını ve dolayısıyla sabit gelirli vatandaşları mağdur etmemeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.



Anahtar Kelimeler: “Zamları çekin”

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER