Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zamlardan Sonra, Elektrik Alamadım

VEYSİ DÜNDAR- 01.08.2018

Zamlardan Sonra, Elektrik Alamadım

Temel´in fıkrası misali, hep 50 tllik benzin alanlar, benzin zammından etkilenmezler.
Doğalgaza ve elektriğe gelen zamlardan sonra; ?Ben hep 100 liralık doğal gaz, 100 liralık elektrik kullandığım için toplam 200 lira yapıyor, yani hesabım değişmiyor? dense yeridir.

Bu zamlardan sonra Google´a ?kulak arkası? yazıldığında: ?404 not found? ibaresi ile karşılanıyorsunuz. Dolayısıyla kulak arkasını da bırakmayan bir müjdedir bu zam haberleri. Pardon yandaş medya bunlara eskiden ?güncelleme? diyordu. Kendileri de artık bunun bir ?Zam? olduğuna karar kıldı.

Bundan böyle daha sık bu tip müjdeler duyacağımız kesin. Zira ekonomi zil çalıyor, error veriyor. Enflasyon yüzde 20´lere dayandı dayanacak.

Zam haberini duyar duymaz kafamı kaldırdım. Yemeğini yerken duyduğu sesle irkilen paranoyak bir kedi misali ve hemen önümdeki sehpanın üzerinde duran cüzdanıma baktım. Sonra da bu konu hakkında bir makale neşr etmeye karar verdim.

Bu müjdeli haberler sevindiren gelişmeler ama yeterli değil. Misal Fransa´nın, İngiltere´nin ya da Almanya´nın kıskançlıktan çatlaması için yüzde 15 yetmez. En az yüzde 40 olmalı ki! ışığımız yanmasın. Fiilen karanlığa gömülelim.

Bu durumda günde 9-10 saat Starbucks´ta oturup hem kahvenizi yudumlayın hem de kitabınızı okuyun. Kışın evde hem kombiyi de yakmamış olursunuz hem de buzdolabı, bilgisayar ve elektrik çekebilecek diğer birtakım şeylerden de istifade etmiş olursunuz. Gerçi her yerde Starbucks yok, bulamayanlar Simit Saraylarında oturabilirler. ?Ekmek bulamazlarsa, pasta yerler.? Fena mı?

Enflasyon tek hanelerde sabitlenemeyince, zamlar da çift haneli yapılır oldu. Bu arada bu zamlardan sonra sanayideki maliyet artacağı için market fiyatlarının da en az yüzde 20 artmasını bekliyorum. Çatlayıp patlaması gereken nice Batılı ülke var daha?

Ne Venezuela´nın altınları, ne de Çin´den bulunan kredi bu zamları engelleyemezdi. 16 yıllık AKP iktidarı, bizi iktidarı devr alınan zaman dilimine geri götürdü.
Velhasıl büyüyen ekonomimizin yanında bu zamların lafı bile edilemez.

Tvlerin değişmez kanalı a haber zammı şifahen şöyle duyurdu: ?Elektrik israfını azaltma amacıyla başlanan atılımda AK Parti düğmeye bastı. Fiyatların güncellenmesiyle Türkiye´de fazla kullanımların azalması ve israfın önlenmesi amaçlanıyor.? Bu şekilde yatırımlara yönlendirilecek enerji ile yılda en az beş milyar dolarlık kalkınma hamlesi gerçekleştirilebilecek.? AK Parti kulislerinden aldığımız haberlere göre, önümüzdeki yılın büyümesine yıllık yüzde 2 oranında katkı yapması planlanan bu büyük hareket vatandaşta heyecana yol açtı. Mikrofonu uzattığımız halk bu kararı coşku ile karşıladı??

Yakında kömür yerine gaz lambası dağıtmaya başlarlar diyeceğim ama gaza da benzine de devamlı zam geliyor. Elektrik bile üretemeyince, daha doğrusu hiç bir şey üretemeyince zamlar naturel kalıyor. Sözün özü, bu zam değil, fiyat güncellemesi. Siz neden algı operasyonu yapıyorsunuz?

Sahi şöyle bir haber okumuştum geçtiğimiz aylarda: ?Beştepe´nin bir aylık masrafı ile, 13 Şeker Fabrikası satılmaktan kurtarılabilirdi.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz