Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zaman’ın eski yazarlarına 15 yıla kadar hapis istemi

Kapatılan Zaman’ın eski yazarları Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne’nin Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen davasında yargılamaya devam edildi

Zaman’ın eski yazarlarına 15 yıla kadar hapis istemi

Kapatılan Zaman’ın eski yazarları Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne’nin Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen davasında yargılamaya devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay ve sanık avukatları katıldı.

Savcı açıkladığı mütalaasında hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Özdemir’in savunmasının alınamamış olması nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verilmesini talep etti. Savcı mütalaasında Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Mümtazer Türköne’nin eylemlerinin, hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte ‘FETÖ’ye yardım etmek’ suçunu oluşturduğu savundu. Bu nedenle yazarların 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşmada sanık avukatları, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için mahkemeden süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ile sanık avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Kapatılan Zaman’ın eski yazarları hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava karara bağlanmıştı. Mahkeme, Mümtazer Türköne’yi ‘FETÖ’ye üyelik’ suçundan 10 yıl 6 ay, Ali Bulaç ile Şahin Alpay’ı aynı suçtan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmış, Mehmet Özdemir ise beraat etmişti. Davanın karara bağlanmasının ardından yapılan temyiz incelemesinde Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, hükmü ‘eksik inceleme’ yapıldığı gerekçesiyle bozmuştu. Sanıkların eyleminin ‘FETÖ’ye yardım’ suçunu oluşturduğunu kaydeden Yargıtay, Türköne’yi tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etmişti.



Anahtar Kelimeler: Zaman’ yazarlarına kadar hapis istemi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER