Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zaho'daki olayları PKK ve Yeni Nesil yanlıları birlikte organize etti

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı Uluslararası Raporları Yanıtlama Ofisi, Zaho’da çıkan olaylarla ilgili bir rapor yayımladı.

Zaho

Uluslararası Belgeleri Yanıtlama Ofisi, 19 Ağustos’ta Zaho’da meydana gelen olaylarla ilgili yayımladığı raporda, protestoların PKK ve Yeni Nesil yanlılarının girişimleri sonucu kargaşaya yol açtığı ve söz konusu protestoların huzur ortamına zarar verdiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı Uluslararası Raporları Yanıtlama Ofisi, Zaho’da çıkan olaylarla ilgili bir rapor yayımladı.

Raporda, "İçeriden ve dışarıdan birkaç siyasi tarafın, kaos yaratma, gösterinin yönünü değiştirme ve barışçıl ortamı bozma girişimi sonucu bazı polislerle güvenlik mensupları yaralandı, bazı kamu kurumları ve özel alanlar zarar gördü” denildi.

“Başlangıçta birkaç şoför, taleplerini İbrahim Halil Sınır Kapısı yetkililerine iletmek istedi” denilen açıklama, “Daha sonra PKK, Yeni Nesil ve başka siyasi taraf yanlılarının gösterilere katılması, ardından vatandaşlara ve güvenlik mensuplarına ateş açılması sonucu kargaşa çıkmıştır. Zaho halkı gösterilere katılmamıştır. Vatandaşlardan ve güvenlik güçlerinden yaralananlar olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Olaylar neticesinde 61 güvenlik mensubu ve biri çocuk 4 vatandaşın yaralandığının belirtildiği raporda, emniyet güçlerine ait 26 araç ile bazı özel mülklerin zarar gördüğü kaydedildi.

Raporda şiddet eylemlerine katılan 18 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER