Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zafer Geçidi Töreni Başladı... Aliyev: Yaşasın Dağlık Karabağ

Azerbaycan'ın 30 yıl sonra Dağlık Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından bugün Bakü'de zafer kutlamaları yapılıyor. Türk ordusunun geçiş yapacağı törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Zafer Geçidi Töreni Başladı... Aliyev: Yaşasın Dağlık Karabağ

Azerbaycan'ın 30 yıl sonra Dağlık Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından bugün Bakü'de zafer kutlamaları yapılıyor. Bakü'de gerçekleştirilen Zafer Geçidi Töreni'nde Türk komandosu da geçiş yaptı. Kutlamalar için Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene katıldı.

ERDOĞAN HAYDAR ALİYEV'İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ’daki zaferini kutlamak için düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak üzere dün akşam saatlerinde Bakü'ye hareket etti. Erdoğan, Bakü'deki programı kapsamında ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Haydar Aliyev'in kabrinin bulunduğu Fahri Hıyaban'a geçti. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Erdoğan ve Aliyev, daha sonra Bakü Şehitler Hıyabanı'nda Türk ve Azerbaycan şehitliklerine ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıt şeref defterine; "27 Eylül 2020 sabahı başlayan Vatan Muharebesini 44 gün içinde şerefli bir zaferle taçlandıran Azerbaycan ile kardeşliğimiz, bıraktığınız mirastan güç alarak ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun." ifadelerini kullanırken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "44 günlük vatan savaşında Azerbaycan halkı kardeş Türkiye'nin diplomatik, siyasi ve manevi desteğinin bir kez daha şahidi oldu. Muzaffer ordumuz tarihi zafer kazandı ve Ermenistan tarafından 30 yıldan fazladır devam eden işgale son verildi" şeklinde ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN'I AZERBAYCAN HALKI KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ve şehitlik ziyaretlerinin ardından Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak için yola çıktı. Töreni izlemek için hareket eden Azerbaycanlılar, Erdoğan'ın araç konvoyuna sevgi gösterisi gösterdi. Azerbaycanlılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgilerini göstermek için sloganlar atıp Türk bayrakları salladı. Erdoğan, Azerbaycan halkını selamladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türk ve Azerbaycan ordusunun dünya karşısında boy gösterdiği Zafer Geçidi Töreni'nde konuştu. Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Vatan muhaberesinin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin desteğini hissettik

Ermenistan, Azerbaycan halkına karşı savaş suçu işledi. Toprak bütünlüğümüzü savaş meydanında tekrar kazandık."

Ayrıntılar geliyor...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER