Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Z Kuşağından Alfaya: İstanbul´un asıl beka sorunu çocuklar

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin mikro düzeydeki son araştırması, şehrin demografik yapısındaki hızlı değişimi ortaya koydu.

Z Kuşağından Alfaya: İstanbul´un asıl beka sorunu çocuklar

31 Mart yerel seçimlerinin ardından sonuçlara ilişkin değerlendirmeler sürüyor. Dünyanın önemli metropollerinden olan İstanbul´da alınan mahalli seçim sonuçları farklı etkenler üzerinden değerlendiriliyor. 15 milyonu aşkın nüfusuyla adeta tüm Türkiye´nin bir yansıması olan İstanbul´da sonuçlar değerlendirilirken ilçe ilçe hatta mahalle mahalle değişen farklı eğilimler göze çarpıyor. 39 ilçe ve 959 mahalleye sahip İstanbul´un, mikro analizler ile değerlendirilmesi genel değerlendirmelerden daha verimli sonuçlar veriyor.

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin mikro düzeydeki son araştırması, şehrin demografik yapısındaki hızlı değişimi ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul nüfusunun yüzde 30´unu toplumun en genç ve dinamik kuşağı olan Z kuşağı oluşturuyor. Bu durum Z kuşağının çok yakında şehrin hakimi olmaya başlayacağını gösteriyor. Peki, sözünü ettiğimiz Z kuşağı kimdir? Gelecekten beklentileri, şehirlerine, ülkelerine bakışları, dini, ideolojik, mesleki tercihleri neler? İstanbul, Z kuşağının beklentilerine cevap verecek potansiyele sahip mi? Z kuşağının önceki kuşaklardan farkı ne? Kuşak çatışmaları; İstanbul ve Türkiye´nin geleceği için ne ifade ediyor? Z kuşağının ardından gelen alfa kuşağı hakkında ne biliyoruz? Sorularımızı, Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Şeker cevapladı. 

Röportajın devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER