Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yüzyılın Anlaşmasına Karşı Yapılan Gösterilerde 4 Filistinli Şehit Oldu..

Bu arada Siyonist rejimin işgalci ordusu cinayetlerine devam ederek Ürdün nehri batı yakasında 3 ve işgal edilen Kudüs’te de bir Filistinliyi şehit ettiler.

Yüzyılın Anlaşmasına Karşı Yapılan Gösterilerde 4 Filistinli Şehit Oldu..

Parstoday'ın aktardığı haberre göre, Perşembe günü Kudüs ve Ürdün nehri batı yakasında İsrail işgal askerleri ile Filistinliler arsındaki çatışmalarda 4 Filistinli şehit oldu. Yaşanan son çatışmalar, ırkçı Asrın Anlaşması şom planın sonucudur.

Amerika başkanı Donald Trump 28 ocak günü Beyaz Saray’da korsan rejim başbakanı Benyamin Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısında tamamen ırkçı rejimin çıkarlarını sağlayan Asrın Anlaşması’nı açıkladı.

Kudüs kentinin Siyonist rejimin başkenti olarak tanıtılması, Ürdün nehri batı yakasının %30’unun işgal topraklara ilhak edilmesi, mülteci Filistinlilerin ana yurtlarına geri dönülmesinin yasaklanması ve Filistin direniş güçlerinin tamamen silahsızlandırılması ise ırkçı Asrın Anlaşması planının en önemli maddelerindendir.

Filistinli gruplar tamamen görüş birliğinde bu plana karşı muhalefet ederek asla gerçekleşmeyeceğini ilan ettiler. Buna karşı Filistinliler iki çözüm yolu önerdiler, ya 1993 Oslo anlaşmasından çıkmak veya direnişe devam ederek Asrın Anlaşması’nı engellemek. Filistinliler Oslo anlaşmasını hala iptal etmediler fakat direniş seçeneği resmen başlamıştır.

Perşembe günü yaşanan olaylar, direnişin Siyonistlere saldırı ve de Siyonistlere teslim olmama çerçevesinde devam ettiğini gösterdi. Bu bağlamda bir Filistinli dün sabah araba ile işgal edilen Kudüs kentinde arabası ile Siyonist askerleri çiğneyerek 14’ünü yaraladı.

Ayrıca Ramullah’ta da bir Siyonist asker Filistinlilerin açtığı ateşle yoğun şekilde yaralandı.

Bu arada Siyonist rejimin işgalci ordusu cinayetlerine devam ederek Ürdün nehri batı yakasında 3 ve işgal edilen Kudüs’te de bir Filistinliyi şehit ettiler.

Geçen Çarşamba günü de 17 yaşındaki bir Filistinli genç el-Halil kentinde işgal ordusu askerlerince şehit oldu.

Filistin Kızılay Kurumu dün beyt Lahm'de Filistinli gençler ve Siyonist askerler arasında yaşanan çatışmada 79 kişinin yaralandığını duyurdu.

Diğer yandan Filistin İslami direniş hareketi sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, “Ürdün nehri batı yakasında direniş eylemlerinin artmasının, Amerika’nın Asrın Anlaşması planına karşı pratik eylemler olduğunu” söyledi. Amerika ve işgalci liderlerin Filistin topraklarını İsrail’e ilhak sanrısına karşı Filistin halkının da savaşın kaderini nihaileştireceğini ve işgaline son vererek geri alınacağını söyledi. Kasım “İsrail’in yok olmakta olduğunu” vurgulayarak, Arap ülkelerinden Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmeye son vermelerini istedi.

Siyonist rejim tarafından 70 yılı aşkın bir süre Filistinlilere karşı işlediği insanlık dışı cinayetler, ablukalar, yıkımlar ve sürgünler, Amerika yönetimi tarafından destekleniyor.

Trump’ın açıkladığı Asrın Anlaşması’nın Filistinlilere kabul edilmez kılan ve onları bu anlaşmaya karşı birleştiren ise, Amerika planı uyarınca Filistin coğrafyasının büyük bir bölümünü işgal topraklarına ilhakı, büyük dini öneme sahip olan Kudüs kentinin Filistinlilerden alınması, askeri güce sahip olamamaları ve mültecilerin ise geri dönememeleridir.

Aslında Asrın Anlaşması, işgalcilerin işgalinin resmiyete tanınması ve o toprakların gerçek sahiplerinin sürülmesidir, fakat bu kesinlikle Filistinliler tarafından kabul edilemezdir. Bu yüzden son günlerde tırmanan şiddet ve çatışma olayları söz konusu ırkçı anlaşmanın sonuçlarındandır, bu süreç gelecek günlerde daha da yoğunlaşarak daha ciddi çatışmalara sebep olabilir.

Tabi ki Filistinlilere karşı işlenen tüm cinayetlerden bizzat Amerika başkanı Donald Trump, Siyonistlerin suç ortağıdır.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER