Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yüzyılın Anlaşması´nın Ne Zaman Açıklanacağı Ağustosta Belli Olacak Kaynak: Yüzyılın Anlaşması´nın Ne Zaman Açıklanacağı Ağustosta Belli Olacak

ABD Başkanı Trump´ın İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planının ne zaman açıklanacağına ağustos ayı sonunda karar verilecek. Kaynak: Yüzyılın Anlaşması´nın Ne Zaman Açıklanacağı Ağustosta Belli

Yüzyılın Anlaşması´nın Ne Zaman Açıklanacağı Ağustosta Belli Olacak Kaynak: Yüzyılın Anlaşması´nın Ne Zaman Açıklanacağı Ağustosta Belli Olacak

ABD Başkanı Donald Trump´ın, ağustos ayının sonunda, Yüzyılın Anlaşması planının siyasi kısmının ne zaman açıklanacağına karar vereceği belirtildi.

İsrail Kanal 13 Televizyonu´nun İsrailli ve ABD´li yetkililere dayandırdığı haberde, Trump´ın söz konusu planın, İsrail´de 17 Eylül´de yapılacak seçimlerin öncesinde mi yoksa sonrasında mı açıklanacağına gelecek ay sonunda karar vereceği ifade edildi.

Kanala açıklamada bulunan ismi belirtilmeyen ABD´li bir yetkili, Yüzyılın Anlaşması´yla ilgili siyasi bir zirve düzenlenmesi konusunda halihazırda herhangi bir planın söz konusu olmadığını söyledi.

Yetkili, İsrail´de bulunan ABD Başkanı Donald Trump´ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner´in Başbakan Binyamin Netanyahu´nun ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Fas Kralı 6. Muhammed ile bir araya geldikten sonra beraberindeki heyetle ABD´ye döneceğini kaydetti.

Yetkili, bu süre zarfında, Beyaz Saray´daki yetkililerle gerçekleştirilecek görüşmelerle, söz konusu planın ne zaman açıklanacağının netlik kazanacağını dile getirdi.

Kushner, Ürdün, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan ve Fas´ı kapsayan bölge turu kapsamında geldiği İsrail´de dün Netanyahu ile görüşmüştü.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER