Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yüzde 5 tasarruf edilse 1 milyon ailenin gıda gideri karşılanır..

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tasarruf miktarını yüzde 5’e çıkarırsak 25 milyar liraya denk gelen, 1 milyon ailenin bir yıllık gıda giderini koruruz.” dedi.

Yüzde 5 tasarruf edilse 1 milyon ailenin gıda gideri karşılanır..

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin geçen yıl 275 milyar liralık tarımsal hasıla elde ettiğini belirterek 18 milyar dolar tarımsal ihracat yapılıp, 5,5 milyar dolar ihracat fazlası verildiğini söyledi.

Üretici dostu politikalar benimseyip üreticinin mağdur olmaması için müdahale alımları yaptıklarını anlatan Pakdemirli, bu sayede hiçbir üreticinin tarlasında ürün kalmadığını, artan kur nedeniyle üretim maliyetleri artan çiftçiyi destekleme primleriyle yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

Salgın sürecince Dijital Tarım Pazarı’nın tanıtımını yapıp hayata geçirdiklerini anımsatan Pakdemirli, şunları kaydetti: “Bu dijital pazar, üreticinin aradaki aracıları gerektiğinde ortadan kaldırıp, gerektiğinde etrafındaki zincir mağazalara girmesini sağlayacak, elleçleme ve lojistik süreçlerini en aza indirecek. Ya da pazara erişim noktasında kolaylıklar sağlayıp, Van’da üretilen bir ürünün Edirne’ye satılmasını sağlayacak. Bu, internet üzerinden üreticiyle tüketiciyi bir araya getirecek, sigortacıyı ve gıda işletmelerini birleştirecek bir platform. Burası tarımın Mevlanası, herkesi çağırıyorum, kimseyi dışlamıyorum. Yeter ki çalışalım, doğru dürüst ürünü vatandaşlara ulaştırmaya gayret edelim.

Dijital Tarım Pazarı’nı çok önemsiyoruz. Şu anda 100 milyon liranın üzerine çıktı buradaki cirolar. Hedefimiz milyarlarca lira ciroya ulaşmak, belli miktarda bir ciroya ulaştığınızda gıda enflasyonuna çözüm olacak, üretici daha fazla para kazanacak, tüketici belki biraz daha ucuza yiyecek ve daha sağlıklı bir şekilde bunlara ulaşacak. Tüm pazar ve ekosistem bundan beslenecek.”

“Gıdanı koru sofrana sahip çık” adlı bir kampanyaya başladıklarını dile getiren Pakdemirli, bu kampanya sayesinde tasarruf kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Çöpe giden gıdanın yüzde 2’sinden tasarruf edilmesi halinde 10 milyar lira değerinde, 360 bin ailenin bir yıllık gıda giderinin korunmuş olacağına dikkat çeken Pakdemirli, “Tasarruf miktarını yüzde 5’e çıkarırsak 25 milyar liraya denk gelen, 1 milyon ailenin bir yıllık gıda giderini koruruz.” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER