Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yusuf Tosun'un kaleminden: "Maske Mesafe Hikâye"

Yusuf Tosun'un “Maske Medafe Hikâye” isimli öykü kitabı Çıra Yayınları'ndan Şubat 2023'te çıktı…

Yusuf Tosun

Daha çok biyografi çalışmaları, deneme kitapları ve mektup tarzında yazılmış gezi-gözlem yazılarıyla tanıdığımız yazar Yusuf Tosun bu sefer bir öykü kitabı ile okurlarının karşısına çıktı.

Yazar Yusuf Tosun kitabın önsözünde, ‘Uzun süredir içimde birikmiş yaşanmışlıkları öyküleştirme niyetindeydim. Ama bir türlü ilham perisi görünmedi ve de şevki cesaret gösteremedi. Zaman aktı, yol uzadı… Vakit geldi dayandı.

Bir kenarda biriktirdiğim notlar suyun nehirden akışı gibi kıvranıp durdu. Kimi zaman deli dolu kayalara çarptı, kimi zaman da bir koyda durağanlaşıp sükûneti soludu. Nihayetinde kış geçti, bahar gelip kapıya dayandı. Çiçeklerin açması kaçınılmaz, ağaçların meyveye durması mukadder oldu artık.’ diyor

Birçoğumuzun korona illetine yakalanarak, kimimizin ise yakınlarını kaybederek ama neredeyse hepimizin bir şekilde etkilendiği bu pandemi sürecini yazar öykü diliyle anlatıyor kitabın ilk öykülerinde. Kitaba ad koyma hususunda ise imdadına şair-yazar Hüseyin Akın ve Hüseyin Karaca yetişiyor.

Yazarın iç dünyasının kendine has üslubuyla kelimelere bürünmüş hâli olan MASKE MESAFE HİKÂYE adlı bu çalışmada; ağırlıklı olarak neredeyse bütün insanlık olarak etkilendiğimiz pandemiye dair öykülerle birlikte ucu ölüme çıkan yoğun b/akımlar, gassalın yüksek perdeden nutku, ruhuna Fatihalar okunan korona ve neticede ise yası tutulan taziyeler yer alıyor. Öykülerin hepsi ama hepsi içinde bir şekilde yaşanmışlıklar barındırıyor.

MASKE MESAFE HİKÂYE kitabında yer alan öykülerin faydalı olması temennisiyle…

İyi okumalar…

 

Kaynak: dunyabizim.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz