Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YUNANİSTAN´DAN SKANDAL KARAR! TÜRKİYE´NİN İADE KARARINA RET

Yunanistan, Türkiye´nin DHKP-C üyesi Mehmet Doğan´ın iade talebi hakkında ret kararı verdi.

YUNANİSTAN´DAN SKANDAL KARAR! TÜRKİYE´NİN İADE KARARINA RET

Atina İstinaf Hakimleri Konseyi,Türkiye´nin terör örgütü DHKP-C üyesi Mehmet Doğan´ın iadesine ilişkin talebini reddetti.

Savcı Efstathia Kapayianis, Fransa´nın Mehmet Doğan´a iltica hakkı tanıdığını, mülteciler ile ilgili 1951 Cenevre Sözleşmesi´nin Yunan Anayasası´ndan üstün olduğunu, dolayısıyla Türkiye´ye iade edilemeyeceğini ileri sürdü. Ayrıca, Türkiye´ye iadesi halinde, Mehmet Doğan´ın işkence görebileceği ve hayatının tehlikeye girebileceğini iddia etti.

Üç hakimden oluşan Konsey, savcı Kapayanis´in, Türkiye´nin iade talebinin reddedilmesi önerisini kabul etti.

Aynı Konsey, Türkiye´nin yine DHKP-C üyesi Şadi Naci Özpolat´ın iadesine ilişkin talebini 7 Şubat´ta görüşecek.

Doğan, Özpolat ve daha 7 DHKP-C üyesi terörist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın geçen 7 Aralık´daki Atina ziyaretinden 1 hafta once Yunan Polisi tarafından yapılan baskınlarda yakalanmışlardı.

DHKP-C´nin Atina´daki 3 ayrı hücre evinde, patlayıcı imalatında kullanılan amonyum nitrat, kablolar ve masaüstü saatler ile 1 tabancadan başka, sahte kimlik, pasaport ve ehliyetler ele geçirilmişti.

Yunan medyasında, hücre evlerinde ayrıca, teröristlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Atina ziyareti sırasında saldırı hazırlığı yaptıklarını gösteren delil ve bulgular bulunduğu ileri sürülmüştü.

DHKP_C´li 9 terörist, terör örgütü üyesi olmak, terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak ve sahte evrak tanzim etmek gibi bir dizi suçlamalardan Yunanistan´da ayrıca yargılanacaklar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER